FB pix Drie tips voor het ontwerpen van een locker ruimte - Artikelpost

Drie tips voor het ontwerpen van een locker ruimte

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1546 | Aantal woorden: 869 | Datum: | 0 commentaar

Voorkom problemen bij het ontwerpen van een locker ruimte met deze drie handige tips:

  1. Bekijk wat er in de lockers wordt opgeslagen
  2. Gebruik een goede en veilige lay-out
  3. Minimaliseer kosten met een handig ontwerp

Allerlei organisaties (scholen, ziekenhuizen etc.) geven gebruikers, klanten en personeel toegang tot lockers en kledinglockers.  Veel van deze lockers staan in speciaal daarvoor ingerichte locker ruimtes, maar bij het ontwerp van deze ruimtes worden vaak veel, makkelijk te voorkomen, fouten gemaakt.

Als u de tips in dit artikel volgt krijgt u een locker ruimte die veiliger is voor de gebruikers en hun waardevolle spullen, dat het voor u goedkoper is door lagere schoonmaak en vervangingskosten en dat bovenal het voor de gebruikers een plezierigere ruimte is om tijd in door te brengen.

Tip 1 - Bekijk wat er in de lockers wordt opgeslagen

De gebruikers van de lockers in uw locker ruimte hebben allerlei verschillende behoeften wat betreft de afmetingen van de spullen die ze in de lockerkasten willen opslaan.

Wij adviseren om met de gebruikers van de locker ruimte te bespreken wat voor soort dingen ze in de lockers op willen slaan. Helmen of sporttassen hebben meer ruimte nodig dan kleine rugzakken en daarom moeten lockers minstens 40cm breed zijn als dit soort spullen er in worden opgeslagen.

Als de gebruikers werkkleding willen opslaan in de lockers en schone en vuile kleding gescheiden willen dan zijn lockers met een schoon/vuil verdeling de beste oplossing.

 

 

Het is belangrijk om de gebruikers het juiste soort lockers te geven. Bedenk hier echter bij dat verschillende soorten gebruikers verschillende wensen hebben. Ons advies is dan ook om verschillende types lockerkast in uw ontwerp opnemen.
Tip 2 - Gebruik een goede en veilige lay-out

Bij Tip 1 hebben we al gezegd dat het een goed idee is om lockerkasten van verschillende dimensies met elkaar te combineren in het ontwerp van een locker ruimte. U kunt het makkelijk maken voor de gebruikers van de ruimte door de verschillende lockers te groeperen. U kunt ze ook nog van elkaar onderscheiden door allerlei verschillende kleuren voor de deuren te gebruiken.

Gebruikers kunnen zich onveilig voelen in lege ruimtes en u kunt dit gevoel verminderen door er bij het ontwerp over na te denken. Zorg er voor dat er geen "verborgen" hoekjes in het ontwerp zitten. Plaats de lockers zoveel mogelijk langs de muren en laat de ruimte in het midden zoveel mogelijk vrij. Indien dit niet mogelijk is, zorg dan voor zoveel mogelijk doorkijk mogelijkheden zodat alle delen van de ruimte van alle kanten gezien kunnen worden.

Tip 3 - Minimaliseer kosten met een handig ontwerp

Een groot stuk van de kosten die aan een locker ruimte verbonden zijn worden gemaakt voor:

  • het schoonmaken van de ruimte
  • het vervangen van materiaal naar aanleiding van schade.

Pas uw ontwerp aan om het schoonmaken een stuk makkelijker te maken en de hoeveelheid schade zo klein te houden.

Plaats lockers uit de buurt van doucheruimtes of toiletten. Het vocht dat op dit soort locaties altijd aanwezig is zal ervoor zorgen dat stalen lockers sneller zullen roesten. Als de kasten wel in de buurt van douches of bijvoorbeeld een zwembad geplaatst moeten worden, kies dan speciale lockers met omkastingen van trespa of aluminium en trespa deuren. Deze zijn beter tegen de aggresieve omstandigheden beschermd.

Verder kan schade voorkomen worden door gebruikers genoeg ruimte te geven om spullen in en uit de lockers te halen. Veel ontwerpen van locker ruimtes geven te weinig ruimte tussen twee rijen lockers waarbij er erg vaak tegen deuren aangestoten wordt.

Het schoonmaken van lockers kan makkelijker gemaakt worden door de lockers schuine daken te geven. Dit soort daken maken het onmogelijk dat vuil, zoals lege blikjes frisdrank of boterhammen, boven op de lockers blijven liggen. Het is ook een goed idee om de lockers op voetjes te plaatsen. Die maken het mogelijk om ook de ruimte onder de lockers goed schoon te maken.

Over de Auteur

De Locker Winkel levert een compleet programma lockers, garderobekasten en lockerkasten. Elke dag lage prijzen en goede service. De locker specialist van Nederland en Belgie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo