Hoe overleef ik een verbouwing? - Artikelpost

Hoe overleef ik een verbouwing?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 732 | Aantal woorden: 686 | Datum: | 0 commentaar

Tijdens een verbouwing moet er veel geduld worden opgebracht en helaas is dit samen met geld geen bodemloze put. Om te voorkomen dat de frustraties te groot worden, hier acht tips om de verbouwing te overleven.

 

Ten eerste is het handig om een overlevingsplan te maken. Verbouwingen brengen vaak veel ongemakken met zich mee. Dit kan komen doordat dingen niet lopen zoals gepland of omdat u minder uren kunt werken omdat u af en toe nodig bent bij de coördinatie van de verbouwing. Ook kan het nodig zijn dat u tijdelijk ergens anders zult moeten wonen. Denk alvorens hier allemaal over na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en u zich er goed op kan voorbereiden.

Ten tweede is een goede organisatie een must. Tijdens een verbouwing zijn er een hele hoop afspraken en papieren die allemaal goed moeten worden bijgehouden. Zorg dus voor een systeem met een duidelijke planning en goede administratie, één die voor u werkt.

Ten derde is het ook zaak dat u zich aan de planning houdt. Het is verstandig om er rekening meer te houden dat afspraken kunnen uitlopen of onderdelen tijdelijk niet beschikbaar kunnen zijn. Zorg ervoor dat u op tijd bent op uw afspraken en bestel zoveel mogelijk onderdelen ver vooruit.

Ten vierde doet u er goed aan om controle uit handen te durven geven. U kunt niet alles zelf doen. Vasthouden aan het idee dat u wel alles zelf kan doen, kan voor een hoop stress zorgen. Schakel daarom hulp in. Bedenk alvorens wat u wel zelf kunt doen en wat u door anderen wil laten doen. Plan uw eigen werkzaamheden zo, dat u de vakmannen niet in de weg loopt.

Ten vijfde kunnen keuzes maken erg tijdrovend zijn. Vertrouw daarom op uw eigen intuïtie en denk niet te lang na over alle kleine details.

Ten zesde moet u er rekening mee houden dat u niet de vakmannen in de weg moet lopen. Zij zijn de experts, dus vertrouw erop dat zij weten wat ze doen en laat ze dat ook doen. Laat ze in alle rust hun werk uitvoeren en u krijgt het beste resultaat. Aan het einde van de dag kunt u een moment vrijmaken om de voortgang van de verbouwing te bekijken. Ziet u dingen waar u wat vraagtekens bij plaatst, maak hier dan een notitie van en zoek de volgende dag iemand even op die dan op één moment van de dag even uw vragen kan beantwoorden.

 

Ten zevende, probeer zo flexibel als mogelijk te zijn. Er zullen altijd dingen zijn die niet gaan zoals u het graag had gewild. Vaak zijn het die incidentele dingen die uw ervaringen van de verbouwing bepalen. Houd in uw achterhoofd dat u achteraf waarschijnlijk lacht om die kleine foutjes en ziet u het als een leuk verhaal. Accepteer dus dat je niet alles onder controle kunt hebben. Mocht u daar wat moeite mee hebben, dan zal u dit waarschijnlijk wel leren tijdens de verbouwing.

De achtste en laatste tip is om te overwegen een aannemer in de arm te nemen. Voor een verbouwing in Amstelveen kunt u bijvoorbeeld deze aannemer in Amstelveen raadplegen. Zij kunnen u vanaf het eerste moment met raad en daad bijstaan, en kunnen u een hoop stress en zorgen besparen. Het is wel belangrijk om nauw contact te houden met de experts, zodat u te allen tijde op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Over de Auteur

Of het nu gaat om een renovatie, de realisatie van een aanbouw of juist om een verbouwing; wij pakken elk bouwproject efficiënt en professioneel aan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo