Hoe overleef ik mijn kantoor: een handige gids - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe overleef ik mijn kantoor: een handige gids

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 136 | Aantal woorden: 822 | Datum: | 0 commentaar

Nadat je je al meer dan eens in verschillende bochten hebt gewrongen kun je nog steeds niet lekker zitten. Tijd om daar de nodige verandering in te brengen!

Goed kunnen zitten is een zegen voor je lichaam. En de verkeerde houding aannemen daarmee automatisch een vloek. Maar dat kun je niet zomaar aan je omstandigheden wijten. Het is beter om er actief zelf iets aan te doen! Hoe dan? Nou, door degelijk meubilair te kiezen natuurlijk. Daarmee kom je al een heel eind.

Onderschat het belang hiervan niet; wanneer je lange dagen maakt achter een bureau, wil je zeker weten dat je dit fysiek ook kunt volhouden zonder dat je hierbij verschillende klachten oploopt!

Bureaustoel

Uiteraard, we beginnen met zitcomfort. Hierbij komen verschillende kwaliteitseisen kijken. Zo is in de Europese norm - NEN-EN 1335-1 - als de Nederlandse Praktijkrichtlijn - NPR 1813 - vastgelegd dat een bureaustoel uit vijf wielen aan een kruiswiel moet bestaan, samen met een gasveer voor de verstelbaarheid, een zitvlak met kussen, rugleuning in een s-vorm en bijbehorende armleuning. Voldoet jouw meubel aan al deze eisen? Dan heb je een bureaustoel van topklasse in huis gehaald! Andere eisen en wensen zijn die van de gebruiker persoonlijk.

Bureau

Ook je tafel moet je uiteraard niet aan het toeval overlaten! Deze moet namelijk eveneens aan jouw zithouding aan te passen zijn. Kies daarom voor een bureau dat diep genoeg is, zodat je je voeten er gemakkelijk onder kwijt kunt. Verstelbaarheid in hoogte is ook een absolute must. Zorg bovendien dat een eventueel ladenblok je niet in de weg zit tijdens het werken. Verder mag je stijl, formaat en andere eisen voor specifiek gebruik lekker helemaal zelf invullen.

Monitor

 

Nee, die valt uiteraard niet onder de noemer ‘meubilair’. Maar het is wel een vast onderdeel van je dagelijkse bezigheden en deze moet een flexibele hoogte hebben. Daarmee bedoelen we dat je dit verfijnde stukje techniek op ooghoogte moet kunnen zetten om te voorkomen dat je pijn in je rug of nek krijgt. Valt er niet veel meer aan de positie van het ding te veranderen en kijk je er nog steeds op neer? Dan zul je een monitor verhoger nodig hebben. Hier kun je ook nog eens je toetsenbord handig onder schuiven!
Over de Auteur

Lees de leuke blogs van tvbeugels.nl!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[269 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[125 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo