FB pix Hoe waarnemen bijdraagt aan een nieuw interieur - Artikelpost

Hoe waarnemen bijdraagt aan een nieuw interieur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 433 | Aantal woorden: 631 | Datum: | 0 commentaar

Waar haal jij je wooninspiratie vandaan? Naast de gangbare woonprogramma's op tv, de diversiteit aan woonbladen en leuke accounts op social media zoals pinterestborden of facebook- woonpagina's, kan je ook eens wat breder kijken. Kijk om je heen, ga naar een mueum. het theater en bezoek de bibliotheek voor een prachtig boek. Dit artikel maakt je graag enthousiast om al je zintuigen open te zetten en al je indrukken te vertalen naar heel veel woonplezier in een verrassend, persoonlijk en nieuw interieur.

Schilderen 

Bij bekende schilders zul je waarschijnlijk denken aan de grote bekende schilders. Van Nederlandse bodem zijn dit Van Gogh, Rembrandt van Rijn, Vermeer, Mondriaan en nog veel meer. De bekendste Nederlandse schilderijen zijn dan ook de nachtwacht, het meisje met de parel en de zonnebloemen. Bij de schilderkunst maakt de kunstenaar gebruik van verf waar ontelbare nuances en kleurschakeringen uit ontstaan. De lagen kunnen dik of dun worden aangebracht, met verschillende penselen. Elk schilderij is dan ook anders. Dit maakt schilderijen ook zo uniek. Zo kan een schilder ook variëren in verschillende verfsoorten en verschillende ondergronden. Dat geldt ook voor jouiw interieur!

Theater

Acteurs maken in deze kunstvormen levende voorstellingen voor een publiek. De oorsprong van theater ligt in Griekenland waar verhalen over goden werden uitgebeeld door priesters. De geschiedenis van de theater is nauw verbonden met die van de muziek. De drama’s werden in Griekenland namelijk geheel of gedeeltelijk gezongen. Theater kan overal worden uitgevoerd. Dit kan zijn op een middelbare school, maar ook op de grootste podia ter wereld. De truc is om je publiek mee te trekken in het verhaal wat je vertelt. Zodra het publiek je gelooft, kun je het verhaal pas overbrengen. Laat jij je huiskamer ook een nieuwe verhaal vertellen?

Fotografie 

Fotografie als woord is uit het Grieks afgeleid. Het betekent letterlijk: ’schrijven met licht’. Met de huidige techniek heeft iedereen hoogstwaarschijnlijk wel eens een foto gemaakt in zijn leven. Je hoeft dan ook niet per se een fotograaf te zijn om fotografie uit te oefenen. Met een smartphone zijn de opties eindeloos. Elke telefoon heeft een andere camera die weer beschikt over verschillende functies. Daarnaast bestaan er genoeg fotobewerkingsprogramma’s om de foto’s te bewerken. Fotografen met een ouderwetse camera gebeurt dan ook weinig. Wel groeit de wegwerp camera in populariteit. Ook de polaroid is bekend onder de jeugd. Het nadeel van smartphones is dan ook dat de foto’s eerst uitgeprint moeten worden. Bij een polaroid camera komen de foto’s gelijk uit het apparaat. Dit is dan ook de charme van de ouderwetse camera’s. Denk ook eens aan fotokunst of een prachtige vakantiefoto aan de wand.

Literatuur

Literatuur wordt meestal in drie categorieën onderverdeeld: poëzie, drama en proza. Poëzie is uit versregels opgebouwd. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende stijlmiddelen. Denk hierbij aan ritme, assonantie, herhaling of rijm. Bij drama moet je denken aan een literair genre wat gebruikt wordt om fictie te creëren. De ontwikkeling van een personage staat hierbij voorop. Vaak wordt er een emotioneel thema behandeld waardoor de kijker zich kan identificeren met het personage. Tot slot de proza. Dit is een tekst die geschreven is in de vorm van gewone taal.

Veel woonplezier in een nieuw interieur!Over de Auteur

ZoWoonJe.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo