FB pix Hoe werken straalkachels en waarom zijn ze efficiënt - Artikelpost

Hoe werken straalkachels en waarom zijn ze efficiënt

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 126 | Aantal woorden: 914 | Datum: | 0 commentaar

Straalkachels zijn een populaire keuze geworden als het gaat om verwarmingsopties voor huizen en werkruimtes. Deze kachels werken op basis van infraroodstraling en bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op hoe straalkachels werken en waarom ze efficiënt zijn. We zullen ook de voordelen van elektrische straalkachels bespreken en de beste straalkachel aanbevelen.

Hoe werken straalkachels?

Straalkachels maken gebruik van infraroodstraling om warmte te genereren. Ze bevatten een verwarmingselement dat elektrische energie omzet in infraroodstraling. In tegenstelling tot convectieverwarming, waarbij lucht wordt verwarmd en vervolgens door de ruimte circuleert, verwarmen straalkachels direct objecten en mensen in de buurt.

Infraroodstraling: Een gerichte warmtebron 

Het verwarmingselement in een straalkachel wordt verhit door elektriciteit, waardoor het infraroodstraling uitzendt. Infraroodstraling is vergelijkbaar met het zonlicht dat we voelen op een zonnige dag. Het dringt door de lucht en verwarmt direct objecten en mensen die het raakt. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere verwarming, omdat er minder energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht.

Efficiënte warmteverdeling 

Doordat straalkachels de warmte direct op objecten en mensen richten, wordt de warmteverdeling efficiënter. In plaats van de hele kamer op te warmen, kun je de straalkachel richten op de gebieden waar warmte het meest nodig is. Dit minimaliseert energieverlies en zorgt voor een gerichte en comfortabele warmtebron.

Geen energieverlies door luchtcirculatie 

Traditionele verwarmingssystemen, zoals centrale verwarmingssystemen, verwarmen de lucht in een ruimte en circuleren deze vervolgens om de gewenste temperatuur te handhaven. Dit proces resulteert in energieverlies door de warmte die verloren gaat tijdens de circulatie. Met straalkachels is er echter geen luchtcirculatie nodig, waardoor er geen energieverlies optreedt en de warmte direct wordt overgedragen op objecten.

Conclusie

Straalkachels, oftewel een elektrische kachel, zijn een efficiënte verwarmingsoplossing vanwege hun gebruik van infraroodstraling, gerichte warmteverdeling en het vermijden van energieverlies door luchtcirculatie. Ze zijn een geweldige keuze voor het verwarmen van specifieke gebieden in een ruimte en bieden directe warmte aan objecten en mensen.Over de Auteur

SW Online Marketing & Media

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo