FB pix Hoe word je hovenier? - Artikelpost

Hoe word je hovenier?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1928 | Aantal woorden: 358 | Datum: | 0 commentaar

 

Vooral jongens vinden dit beroep aantrekkelijk omdat het plaatsvind in de buitenlucht. Hoveniers zijn namelijk altijd druk bezig. Als je het leuk vind om creatief en druk bezig te zijn in de buitenlucht kan je er dus voor de opleiding hovenier kiezen. Als je een opleiding tot hovenier gaat volgen kan je dat op MBO of HBO niveau doen.

Op MBO niveau leer je alle manieren over het aanleggen van groen en het onderhouden hier van. Ook het inrichten van ruimte en het bedienen van machines leer je vooral op het MBO. Ook heb je het vak communicatie. Zo weet je hoe je met klanten en collega’s moet omgaan. Bijvoorbeeld tijdens het overleggen over de tuin of het aansturen van collega’s.

Hovenier op HBO niveau is wel iets anders. Je krijgt de genoemde onderdelen van het MBO maar ook nog extra onderdelen zoals het aanleggen, beheren en onderhouden van de tuin. Ook moet je op het HBO een specialisatie richting kiezen en wordt er meer aandacht gegeven aan: ontwerpen, planuitwerking, ecologie en landschapsbouw.

Een hovenier heeft is vaak best wel creatief en heeft veel fantasie. Dit is natuurlijk mooi meegenomen voor het ontwerpen van de tuinen. Omdat geen enkele tuin hetzelfde is, en dus veel tuinen er anders uitzien dan de vorige tuinen. Moeten hoveniers veel verschillende klussen doen. Ook is het belangrijk om snel en productief te werken. Zo blijft de klant tevreden en wordt het budget van de klant niet te veel aangetast.

Sommige hoveniers kunnen geen werk krijgen. Wij hebben daarom een website gemaakt genaamd hoveniersmakelaar. Op deze website worden verschilleden klussen door partikulieren en bedrijven aangeboden. De aangemelde bedrijf kan reageren op deze opdrachten. Op deze manier kan je gemakkelijk klussen binnenhalen.Over de Auteur

Ik ben zelf een hovenier. Ik heb altijd problemen gehad met het binnenhalen van klanten. Mijn broertje is een webbuilder en hij kwam met het idee om deze website te maken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 4.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo