Hoeveel keer per week moet je stofzuigen? - Artikelpost

Hoeveel keer per week moet je stofzuigen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 86 | Aantal woorden: 465 | Datum: | 0 commentaar

Het is een vraag die we op www.stofzuiger-info.nl vaker terug horen komen van mensen die thuis verantwoordelijk zijn voor het huishouden: hoe veel keer per week moet ik mijn huis stofzuigen?

Laten we vooraf duidelijk zijn: hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende factoren afhankelijk van de vraag hoe veel keer per week je je huis moet stofzuigen. Enkele factoren:

1. Welke ondergrond heb je? 

Dit is een belangrijke. Heb je een harde ondergrond? Bijvoorbeeld parket, gietvloer of hardhout? Dan is het in de regel wat gemakkelijk om je huis te stofzuigen en kun je vaak toe met wat minder stofzuigbeurten. Heb je vloerkleden, een tapijt of vloerbedekking? Dan moet je wat vaker je huis stofzuigen. Hier komt namelijk meer vuil in terecht. En het is moeilijker weg te halen.

2. Hoeveel mensen wonen er in het huis?

Heb je jonge kinderen? Dan is de kans groot dat je vaker moet stofzuigen. Kinderen spelen buiten, nemen vuil mee naar binnen en denken niet aan het uitkloppen van hun schoenen voordat ze naar binnen komen. Dat is ook niet altijd erg, maar je moet vaak wel wat meer stofzuigen. Vooral in periodes als het najaar, als er veel bladeren mee naar binnen komen.

3. Hoeveel waarde hecht je aan een schoon huis?
Dit is ook een hele belangrijke. Hoeveel waarde hecht je aan een schoon huis? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je niet veel geeft om wat vuil. Dan is één keer per week stofzuigen vaak afdoende. Maar wil je dat er geen vuil ligt in huis? Dan zul je vaker dan één keer per week de stofzuiger moeten pakken. Ook om plaatselijk wat vuil op te zuigen. 

Dus, hoeveel keer per week moet je stofzuigen?
Wij zouden aanraden je huis minstens één keer per week te stofzuigen en dit als minimum te nemen. Heb je kinderen? Dan zouden we afhankelijk van de vieziegheid aanraden om bijvoorbeeld 2 keer per week te stofzuigen. In ieder geval de plekken zoals de hal waar dan vaak veel vuil ligt. Ook als je veel waarde hecht aan een schoon huis, raden we je aan om meer dan één keer per week te stofzuigen. 

Meer info over stofzuigen? Klik dan hier

Over de Auteur

Stofzuiger-info geeft advies over stofzuigen in de breedste zin van het woord. Van de beste stofzuigers tot concrete adviezen over het schoonhouden van je huis. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[343 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo