FB pix Hoeveel kost een vloer? - Artikelpost

Hoeveel kost een vloer?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1744 | Aantal woorden: 389 | Datum: | 0 commentaar

Vloeren zijn er is veel verschillende soorten en prijsklassen. Zo kun je een goedkope vloerbedekking al hebben voor een paar euro per vierkante meter, maar er bestaan ook vloeren die zo 100 euro per vierkante metre kosten. In dit artikel zal ik de meest gangbare vloeren met de kosten bespreken.

Laminaat

Laminaat kan erg goedkoop zijn. Daarnaast is het makkelijk te leggen en makkelijk te onderhouden. Let er wel op dat er veel kwaliteitsverschil in zit. Zo zijn de goedkoper 8mm vloeren meer geschikt voor slaapkamers. Dikkere vloeren zijn duurder, maar zijn veel beter in ruimtes die je veel gebruikt. Het goedkoopste laminaat is er al vanaf €3,- per vierkante meter. Zoek je een laminaat vloer voor intensief gebruik kun je beter gaan voor een vloer vanaf € 20,-. De prijzen kunnen oplopen tot ongeveer € 45,- per vierkante meter.

Houten vloer

Een houten vloer is van zeer goede kwaliteit en gaat ook erg lang mee.  Maar daardoor is het ook best duur. De prijzen beginnen bij ongeveer € 45,- tot zo’n € 85,- per vriekante meter en dit is dan nog exclusief leggen. Hou er ook rekening mee dat houten vloeren veel onderhoud nodig hebben.

Kurkvloer

Een kurkvloer wordt gemaakt van kurk met daarop een laag tegen slijtage. Een vloer van kurk werkt er goed geluidsdempend en is ook erg zacht. De prijzen liggen tussen € 35,- en € 75,- per vierkante meter.

Tapijt

Tapijt geeft een zeer warme uitstraling aan een kamer. Het is wel erg vlekgevoelig en minder geschikt in zogenaamde ‘natte ruimtes’, zoals de keuken en badkamer. Tapijt is verkrijgbaar vanaf € 2,- tot € 40,- per vierkante meter. Maar let op, hier zit wel degelijk kwaliteitsverschil in. Ga voor een woonkamer of hal zeker voor een wat duurder en dikker tapijt. Duurder tapijt is meestal ook beter vlekafstotend en daardoor makkelijker schoon te houden.Over de Auteur

Ik schrijf artiekelen over verschillende uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo