FB pix Houtbouw in prefab houtskeletbouw en houtstapelbouw. - Artikelpost

Houtbouw in prefab houtskeletbouw en houtstapelbouw.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 8693 | Aantal woorden: 616 | Datum: | 0 commentaar

Steeds vaker komt het voor dat mensen kiezen om een houtbouw woning zelf te gaan bouwen of te laten bouwen. Veel mensen bouwen een houten huis met de overtuiging dat het natuurlijke hout materiaal de ideale leefomgeving biedt. Deze liefde voor het natuurlijke hout materiaal wordt weerspiegeld in het groeien van de verkoop, volgens de bouwwereld. Elke vijfde woning is nu een houten huis. Het blijkt dat niet alleen de rustieke uitstraling populair is. Ook heel moderne huizen zijn gebouwd als houten huis. Deze trend zet zich voort. Veel klanten waarderen de snelle bouw van een huis gemaakt van hout.
Definitie Houten Huis
Onder een houten huis kan worden gezien, niet alleen een blokhut, hoe het wordt gebruikt in vakantieoorden. Ook de prefab houtskeletbouw biedt veel verschillende houten huizen. Dit is het deel van de muren van stabiele balken. Deze zijn bedekt met houten panelen. De binnen en buiten wanden worden zo gerealiseerd. Plafonds en vloeren zijn gemaakt van de hernieuwbare grondstof hout.
Daarnaast word er ook veel gebouwd met het houtstapelbouw systeem. Vanaf bouwtekening worden de logs in de fabriek op maat gezaagd en word het zo als bouwpakket bij de aanvrager geleverd. Het is dan een kwestie van de balken opstapelen en de binnen logs afwerken. Dit gaat vaak heel snel.

Waarom bouwen met hout?
Waarom kiezen meer en meer mensen voor een houtbouw huis? Veel eigenaren geven aan dat het hout een prettige leefomgeving bied. In de zomer blijft het koel en in de winter, wanneer men het juiste verwarmingssysteem gebruikt, is het knus warm. Ook word de reden van goed isolerend wat een hoop kosten bespaart aangevoerd. Hout biedt haar bewoners een evenwichtig kamer klimaat het hele jaar door. Een ander voordeel is de korte bouwtijd. Het hout paneelbouw, houtstapelbouw en houtskeletbouw vallen in de categorie prefab bouw.

Een houten huis behoeft weinig onderhoud
Zowel in de Scandinavische landen, als in de Alpen is het houten huis al terug te vinden sinds de oudheid. Veel bouwers gaan daar naar toe om suggesties op te doen. En ook houtbouw woning beurzen bieden een eerste aanspreekpunt voor de betrokken partijen. Iedereen die ooit heeft geleefd in een houten huis, kent de voordelen. De nadelen zijn makkelijk te tolereren, omdat ze zijn gebaseerd op het materiaal. Het kan gebeuren dat het hout nog moet drogen. Ook de nodige beschermende coating die herhaaldelijk moet worden toegepast kan in het begin voor het nodige werk zorgen. Dit kan echter gerealiseerd worden op eigen kracht, het heeft geen nadelige betekenis te worden toegeschreven. Afhankelijk van de kwaliteit van de verf of beits die men gebruikt, dient een houten huis zo eens in de vijf of zes jaar opnieuw geverft te worden.

Over de Auteur

Houtbouw woning constructie zijn een trend in de huizen bouw wereld.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo