Houten- of toch kunststof kozijnen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Houten- of toch kunststof kozijnen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 456 | Aantal woorden: 437 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig worden kunststof kozijnen het meest verkocht terwijl houten kozijnen in Nederland nog in overvloed aanwezig zijn. Welke kozijnen zijn voor u het beste?

Om een vergelijking te maken tussen houten- en kunststof kozijnen is het goed om te kijken wat de eigenschappen zijn van beide types en wat deze voor voor- en nadelen met zich meebrengen. Het grote voordeel van houten kozijnen is dat deze goed op maat te maken zijn en dus goed zijn te herstellen en eventueel renoveren. Hiernaast is het bij houten kozijnen belangrijk om deze goed te onderhouden, zo dienen ze één keer in de zoveel jaar worden geverfd, afhankelijk van het type hout en de kwaliteit van zowel het hout als de verf. Ook is de mening van velen dat houten kozijnen een authentieke en klassieke uitstraling hebben.
Kunststof kozijnen daarentegen behoeven geen of zeer weinig onderhoud, bij de productie krijgen kunststof kozijnen namelijk een bepaalde kleur mee en deze blijft, mits schoongehouden, dezelfde kleur voor de levensduur. Hiernaast bespaart u geld door te besparen op onderhoud, zo hoeft u geen verf te kopen en heeft u geen omkijken meer naar uw kozijnen na aanschaf.

Isolerende waarden houten- en kunststof kozijnen.

In het verleden stonden houten kozijnen altijd bekend als de beter isolerende variant ten opzichte van kunststof kozijnen. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen zo ontwikkeld dat zij vaak beter isoleren dan de klassieke houten kozijnen. Naast een goede isolatie van de kozijnen is het uiteraard wel belangrijk dat het glas ook isolerend is. Hierom wordt vrijwel altijd bij nieuwe kozijnen dubbel glas geplaatst, dit glas staat bekend om zijn hoog isolerende waarde. Er is echter wel een verschil tussen de dubbel glas prijs en de enkel glas prijs, dubbel glas is duurder maar isoleert dermate beter dat dit verschil binnen enkele jaren wordt terugverdiend. Al met al is ons advies voor een standaard woning dat kunststof kozijnen een beter totaalpakket bieden. Klik voor meer informatie hierover op één van de links in dit artikel.

Over de Auteur

AlhraOnline schrijft artikelen voor de website alhra.nl. Specialist in vrijwel alle soorten glas en kozijnen!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[227 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo