FB pix Houten raamdecoratie - Artikelpost

Houten raamdecoratie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1405 | Aantal woorden: 479 | Datum: | 0 commentaar

Vroeger had men jaloezieën eigenlijk puur voor functionaliteit. Het doel was het huis juist warm of koel te houden, om het zonlicht tegen te houden en voor meer privacy. Maar vandaag de dag vormen jaloezieën een belangrijk onderdeel van het algehele interieur hebben ze een groot aandeel in de sfeer van een kamer.

Houten raamdecoratie
Shutters (de Amerikaanse naam voor ‘houten raamdecoratie’) / jaloezieën zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende materialen, kleuren en vormen. En deze 3 elementen zijn van groot belang voor de sfeer in het interieur. Een houten shutter zal een warme sfeer aan het interieur geven, terwijl een wit gelakte shutter uitstekend zal passen in een modern, minimalistisch interieur.
Heb je een klassiek interieur, dan kies je voor jaloezieën of shutters in een neutrale kleur, bijvoorbeeld een crêmekleur of gelakt eiken- of walnoothout, om het klassieke element te versterken. Voor een wat stoerder, modern interieur is opvallend rood of koel antraciet zeer geschikt.

Voor elk raam de geschikte shutter:


•    Grote raamopperpartijen

Voor grote raamoppervlaktes zijn er shutters verkrijgbaar die kunnen worden weggevouwen. Door middel van een zogenaamde vouwrails kunnen de panelen gevouwen worden naar een of twee kanten. Deze toepassing is ideaal voor grote ruimtes met hoge raampartijen.


•    Kleinere ruimtes met grote raampartijen

Voor de wat kleinere ruimtes zijn er shutters verkrijgbaar die schuifbaar zijn door middel van een schuifrails. Op deze manier kunnen de panelen naar de zijkant worden geschoven. Een schitterende toepassing die minder ruimte inneemt en ook geschikt is voor bv. inbouwkasten.


•    Halfronde, schuine of driehoekinge ramen

Ook voor halfronde ramen -ookwel getoogde ramen genoemd-, schuine of driehoekige (voor bv. onder het schuine dak) zijn er shutters beschikbaar. De shutterspanelen worden helemaal op maat gemaakt en zullen dan ook naadloos aansluiten op de vorm van het raam.


•    Het klassieke raam

Voor het klassieke raam (bv. in de keuken of studeerkamer) zijn er twee verschillende toepassingen mogelijk. Er kan gekozen worden voor scharnierende shutterpanelen: hierbij kan elke shutterpaneel apart naar een kant word weggeklapt. Of voor de geschakelde shutterpanelen: deze worden weggeklapt naar een kant.

Zo ziet u maar: shutters of jaloezieën zijn de ideale raambekleding. Ze zijn toepasbaar voor elk raam, passen in ieders interieur en zijn onderhoudsvrij.

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver/ Journalist en schrijft over wat hij tegen komt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo