Houtkachel kopen? 6 tips waar je op moet letten bij de aankoop - Artikel Post - Artikel Marketing

Houtkachel kopen? 6 tips waar je op moet letten bij de aankoop

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 121 | Aantal woorden: 804 | Datum: | 0 commentaar

Wil je een houtkachel kopen? De zomermaanden zijn voorbij en de koude dagen komen er weer aan. Dit is het moment dat veel mensen er over nadenken een houtkachel te kopen. Een houtkachel is een mooie toevoeging in elk huis, maar het is ook een dure investering. Het is daarom van belang om je goed te oriënteren voordat je een houtkachel koopt. In deze blog geven we je 6 handige tips.

Houtkachel kopen

Wanneer je ervoor kiest een houtkachel te kopen, is het belangrijk om jezelf goed te laten informeren. Om je hierbij te helpen hebben we 6 tips voor je uitgewerkt. Zo wordt een houtkachel kopen zeker een warme aangelegenheid! In deze blog bespreken we de volgende punten:

 

  1. Past een houtkachel wel in mijn huis?
  2. Waar wil je de houtkachel voor gebruiken?
  3. Welk formaat kachel wil je kopen?
  4. Wat voor type houtkachel wil je kopen?
  5. Kachel kopen: Wat zijn de kosten?
  6. Welk houtsoort wil je gebruiken?

 

1. Past een houtkachel wel in mijn huis?

Voordat je een houtkachel koopt, adviseren we je om eerst te kijken naar de mogelijkheden. Past de kachel wel of niet in je huis? Kan het niet, dan heeft het natuurlijk geen zin om een houtkachel te kopen. Je kunt namelijk geen houtkachel plaatsen, wanneer er geen schoorsteen aanwezig is of er geen mogelijkheid is om via de verdiepingen in huis een pijp naar boven door te trekken.

Ik heb een schoorsteen

Is er wel een schoorsteen aanwezig in je huis? Laat deze dan eerst door een specialist of een erkend kachelbedrijf nakijken. Zij hebben de benodigde apparatuur om je te kunnen zien of de schoorsteen nog in goede staat is. Dit gebeurt vaak met behulp van een kleine camera. Een kachelbedrijf laat deze in de schoorsteen zakken om zo de wanden te controleren.

2. Waar wil je de houtkachel voor gebruiken?

De reden waarom je een kachel wilt gebruiken, bepaalt de grootte en het type van de houtkachel. Stel jezelf daarom de vraag: Waar wil ik de houtkachel voor gebruiken? Zoek je een goed alternatief voor de centrale verwarming, of is het meer voor de gezelligheid? Bedenk van tevoren wat de functie is van de kachel. Zo weet je zeker dat je de juiste kachel koopt!

3. Welk formaat kachel wil je kopen?

De grootte van de houtkachel bepaalt hoeveel ruimte je kunt verwarmen. Hoe groter de kachel, hoe groter de oppervlakte die je kunt verwarmen. Weet jij hoe je kunt bepalen hoeveel vierkante meter een kachel kan verwarmen? Het vermogen van de kachel, ook wel de hoeveelheid warmte die deze kan produceren, wordt aangegeven in kilowatt (KW). Laten we eens kijken naar het volgende voorbeeld:

Om een ruimte van 10 vierkante meter (10 m²) te verwarmen heb je 1 KW nodig. Stel: Je hebt een woonkamer van 40 vierkante meter, dan zoek je dus een houtkachel van 4 KW.

4. Wat voor type houtkachel wil je kopen?

Als je eenmaal weet hoe groot je kachel moet zijn, kun je beslissen welk type houtkachel je wilt kopen. Met zoveel aanbod kun je kiezen uit verschillende types houtkachels. Er zijn stalen houtkachels, pellet kachels, inbouwkachels en nog veel meer kachels te koop. Wil je een houtkachel kopen, maar word je overweldigd door het ruime aanbod? Neem dan contact op met een erkend kachelbedrijf. Zij geven je graag een passend advies. Neem dan contact op met een erkend kachelbedrijf. Zij geven je graag een passend advies.

5. Kachel kopen: Wat zijn de kosten?

Houtkachels heb je in allerlei prijsklassen. Er zijn kachels verkrijgbaar vanaf tweehonderd euro tot vijfduizend euro. Hoeveel je betaalt voor een houtkachel is afhankelijk van je eigen budget. Houd wel rekening met de kosten voor de installatie. Laat de installatie van de houtkachel over aan een betrouwbare monteur. Zo weet je zeker dat je veiligheid wordt gewaarborgd!

6. Welk houtsoort wil je gebruiken?

Het vinden van het juiste type hout is net zo belangrijk als een houtkachel kopen. Het hout dat je gebruik verschilt namelijk per kachel. Eikenhout is een houtsoort die langer smeult, maar het zorgt niet echt voor gezelligheid. Berken brandt veel sneller, maar hier heb je wel een grotere voorraad hout van nodig. Onze tip: probeer wat verschillende houtsoorten en beslis daarna zelf welk hout het beste is voor jouw kachel.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[261 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo