Hoveniers tips: Graszoden aanleggen - Artikelpost

Hoveniers tips: Graszoden aanleggen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 327 | Aantal woorden: 399 | Datum: | 0 commentaar

Hoveniers tips: Graszoden leggen!

Hoveniers kunnen helpen bij allerlei soorten klussen. Een hiervan is het aanleggen van een nieuw gazon door middel van graszoden! Nadat u dit artikel heeft gelezen bent u volledig op de hoogte van alles wat u moet weten wanneer u een hovenier inschakelt! Een hovenier in zeeland kan u hier ook mee helpen. Neem dus snel contact op met een hovenier om te kijken wat deze voor u kan doen!

Voordelen van graszoden

Door het plaatsen van graszoden heeft u snel een hoogwaardig gazon en vaak kunt u het twee weken na aanleg al in gebruik nemen. Bovendien wordt deze gelegd zonder onkruid dus daar heeft u ook geen last van. Als kers op de taart heeft u er weinig onderhoud aan, aangezien het zo wordt aangeleverd! Wilt u nou bijvoorbeeld helemaal niets meer doen, dan kunt u aan tuinonderhoud in Zeeland laten doen! Dan heeft u wel een prachtig gazon maar hoeft u er niets aan te doen.

De zeven stappen van graszoden aanleggen

Bij het aanleggen van graszoden zal de hovenier zeven stappen volgen. Ten eerste wordt de grond schoongemaakt. Het oude gazon wordt verwijderd of vernietigd. Daarna wordt het onkruid vrij gemaakt. Vervolgens wordt de grond bewerkbaar gemaakt door de grond vruchtbaar te maken. Daarna begint het egaliseren en bemesten van de ondergrond. Nu is uw ondergrond helemaal klaar en zal de hovenier de graszoden tevoorschijn halen! Deze worden uitgerold over de ondergrond en vervolgens ingesneden en afgewalsd!

Hovenierstips voor uw nieuwe gazon

 

Na het aanleggen van uw gazon is het belangrijk dat uw deze erg veel water geeft. Vooral de eerste dag moet uw gazon helemaal doorweekt zijn. De dagen erna is het belangrijk om het vochtig te houden. U mag er de eerste 14 dagen ook niet op lopen! Door erop te lopen kan de boel verzakken en dan is alles voor niets geweest. Over de Auteur

Door middel van kleine artikelen over huis-, tuin- en keukenklusjes probeer ik mensen te informeren voordat ze een vakman inschakelen! 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo