FB pix Huis verbouwen? Interieur trends voor 2012 - Artikelpost

Huis verbouwen? Interieur trends voor 2012

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2692 | Aantal woorden: 557 | Datum: | 0 commentaar

 

Het is bijna 2012; een nieuw jaar! Dit betekent ook weer nieuwe trends voor het verbouwen. Welke stijlen zullen dit jaar in de mode raken? Meestal zijn het er meerdere, en daarom zullen we er alvast drie behandelen.

Vaak gaan mensen in de lente van het nieuwe jaar verbouwen. Dit heeft er mee te maken dat het weer dan vaak goed is, en mensen niet met vakanties e.d. zoals in de zomer zitten. Wat ik mensen altijd aanraad, is dat als ze in de lente willen gaan verbouwen, rond deze tijd beginnen met de planning. Zorg er bijvoorbeeld al voor dat je weet wat je wilt, eventuele plannen worden uitgewerkt, en de financiering in orde is. Dit scheelt je een hoop gedoe in de lente.

Back to the fifties
Terug naar de trends. De meest waarschijnlijk kandidaat voor belangrijkste trend van het jaar is waarschijnlijk de ‘Fabulous Fifties’ stijl. Deze interieurstijl combineert de elegantie en verfijning uit de jaren ’50 van vorige eeuw, en een aantal modernere invloeden. Als je graag een beeld wil krijgen van hoe deze stijl er ongeveer uit ziet, pak er dan eens een foto van Jackie Kennedy of Marilyn Monroe bij. De achtergrond op deze foto’s is, samen met wat modernere invloeden, representatief voor wat je kunt verwachten.

Meerdere stijlen in één

De tweede grote trend zal die van ‘Mixed Moods’ zijn. Hier hebben we het over het mixen van verschillende stijlen, mogelijk in zowel één kamer en in het hele huis. Deze laatste houdt in principe in dat je meerdere stijlen gebruikt door het huis heen. Enerzijds kun je dus een klassieke slaapkamer hebben, maar een moderne keuken. Dus meerdere stijlen in het huis.

De andere manier om deze stijl toe te passen, is in één kamer. Dat wil zeggen: elementen van verschillende stijlen toepassen in dezelfde ruimte. Hier kun je denken aan kleurcombinaties, maar bijvoorbeeld ook meubels van verschillende stijlen.

De trend in kleuren

Wat betreft kleuren zal dit jaar ‘Mixed Woods’ de trend zijn. Het komt hier niet neer, zoals de naam doet vermoeden, op meerdere soorten hout. Het gaat meer om het combineren van kleuren die verwant zijn aan, en goed passen bij verschillende soorten hout. Je kunt hier denken aan kleuren zoals lichtgeel, karamel en grijs. Dit bied natuurlijk veel mogelijkheden in combinatie met Mixed Moods.

Over de Auteur

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo