Huisbeveiliging in de zomer - Artikel Post - Artikel Marketing

Huisbeveiliging in de zomer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 102 | Aantal woorden: 492 | Datum: | 0 commentaar

 

Huisbeveiliging in de zomer

In de zomer laten mensen vaak hun huis openstaan met het warme weer. De huisbeveiliging wordt vaak over het hoofd gezien hierbij. Vaak wordt er gedacht “ik ben toch maar een paar minuten weg”. Dit is een grove fout waar veel criminelen gebruik van maken.

Het hoeft niet eens de voor- of achterdeur te zijn die open blijft staan. Ook ramen zijn vaak aandachttrekkers voor insluipers. Volgens de politie is een opening van 15 cm al voldoende voor een hardnekkige inbreker om binnen te komen. Dit komt omdat er soms gebruik wordt gemaakt van allerlei gereedschappen zoals een koevoet. Een slotenmaker kan u helpen met advies wat u hiertegen kunt doen.

Laat de sloten controleren

Ook de kwaliteit van de sloten heeft invloed op uw huisbeveiliging. Wilt u zeker zijn dat u de juiste beveiliging heeft voor uw pand of woning kan laat u een professionele slotenmaker kijken naar de sloten. Vaak gaat het om oude sloten die het slachtoffer zijn.

Het is niet zozeer dat de sloten slijten en daarom vervangen dienen te worden, maar de verandering in de inbraaktechnieken. Een populaire techniek tegenwoordig is bijvoorbeeld kerntrekken. Er wordt een voorwerp in uw slot geboord om vervolgens met grote kracht het eruit te trekken. Hiermee wordt de binnenkant van uw standaard cilinderslot (de kern) meegetrokken.

Als u gebruik maakt van drie sterren sloten in combinatie met bijvoorbeeld klaviersloten of bijzetsloten dan is de kans zeer groot dat een inbreker liever een ander huis uitzoekt. Laat deze plaatsen door een slotenmakersbedrijf bij u in de buurt.

 

Raambeveiliging

Zoals gezegd zijn ramen vaak de plek waar inbrekers binnenkomen. In de zomer is er vaak sprake van insluiping omdat er niets geforceerd hoeft te worden. Dit zijn de echte gelegenheidsdieven aangezien ze geen voorbereidend werk verrichten om binnen te komen. Hooguit het verschuiven van de vuilnisbak onder uw raamkozijn.

Als antwoord hierop kunt u gebruikmaken van barrièrestangen. Dit zijn stangen die u voor de ingang kunt plaatsen van bijvoorbeeld ramen of deuren die vaak openstaan. U kunt gewoon uw raam open laten staan zonder dat iemand naar binnen kan komen. Verder kunt u dievenklauwen aanbrengen mocht u bang zijn dat criminelen zover zouden gaan om uw ramen open te breken.

Voor het op peil brengen van uw huisbeveiliging doet u er goed aan om eens in de zoveel jaar uw sloten te vervangen en uw beveiliging in het algemeen te laten controleren door een slotenmaker.

 

 Over de Auteur

Ik heb mij jarenlang verdiept in de wereld van het klussen. Graag schrijf ik over doe-het-zelf onderwerpen die men in- en rondom het huis kan doen. Ik weet dat klussen niet voor iedereen is weggelegd, daarom geef ik via de artikelen ook raad over welke klusbedrijven men kan inzetten om de projecten uit te besteden als ze daar zelf geen kennis van hebben of tijd voor hebben.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo