Humanitaire hulp na orkaan op Sint Maarten - Artikel Post - Artikel Marketing

Humanitaire hulp na orkaan op Sint Maarten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 357 | Aantal woorden: 408 | Datum: | 0 commentaar

Afgelopen dagen heeft de orkaan Irma heel veel schade aangericht op het eiland Sint Maarten. Er was dringend humanitaire hulp nodig, maar het was moeilijk voor humanitaire organisaties om deze julp te verlenen, omdat de wegen en vliegvelden onbegaanbaar waren. Inmiddels is zijn de eerste hulpgoederen gelukkig gearriveerd en kan er gestart worden met het opruimen en opnieuw opbouwen van het eiland.

Orkaan Irma is er nog niet klaar mee
Nadat orkaan Irma een hoop schade heeft aangericht op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius gaat deze nu recht op Florida en de Bahama’s af. Naar verwachting komt de orkaan daar op vrijdagavond aan en zal daar helaas ook voor veel verwoesting gaan zorgen.

Slachtoffers
Tot nu toe heeft de orkaan voor 14 dodelijke slachtsoffers gezorgd. Vier in het Franse deel van Sint Maarten, één in het Nederlandse deel van Sint Maarten, drie op Puerto Rico en twee op Anguilla en Barbuda. Op de Maagdeneilanden kwamen vier mensen op het leven. Het dodental kan nog oplopen omdat er slachtoffers in kritieke toestand zijn, maar ook omdat de orkaan nog over andere gebieden zoals Florida en de Bahama’s gaat razen.

Eerste hulpgoederen
De eerste hulpgoederen zijn inmiddels afgeleverde op Sint Maarten door de marineschepen Zr. Ms. Pelikaan en Zr. Ms. Zeeland. Het is de hulpdiensten ook gelukt om een testvliegtuig te laten landen op het gehavende vliegveld van Sint Maarten. Hopelijk kan het vliegverkeer dus snel weer opgepakt worden.

Overige getroffen plaatsen
Op de Turks- en Caicoseilanden heeft de storm donderdagavond tientallen daken van huizen gerukt, zijn de straten overstroomd en is de stroom overal uitgevallen. Inmiddels heeft de orkaan Haïti en de Dominicaanse Republiek bereikt. Uit voorzorg zijn hier plaatsen geëvacueerd. Veel getroffen gebieden zijn nog niet bereikt door hulpverleners, terwijl een groot deel van de gebieden onbewoonbaar is geworden. In Florida en de Bahama’s is de noodtoestand uitgeroepen. We kunnen alleen maar hopen dat de schade hier mee gaat vallen en dat er geen slachtoffers meer bij komen.


Over de Auteur

Blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo