Huurprijzen Nederland zitten in dalende lijn - Artikel Post - Artikel Marketing

Huurprijzen Nederland zitten in dalende lijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Ben
Gezien: 495 | Aantal woorden: 375 | Datum: Sat, 24 Aug 2013 | 0 commentaar

Sinds de financiële crisis in Nederland is toegeslagen, zijn de huurprijzen in Nederland flink gedaald. Terwijl het aanbod in huurwoningen lange tijd nog flink toenam, namen minder mensen de stap om een nieuwe woning te gaan huren. Ook in de vier grote steden van Nederland: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, zijn de huurprijzen flink gezakt. Toch zijn de huurprijzen in de grote steden, met name Amsterdam, nog wel als vanouds hoog. Dit heeft te maken met de prijs van koopwoningen in Amsterdam, die ver boven het gemiddelde van Nederland ligt.

Door de hoge koopprijs kiezen meer mensen voor (particulier) huren in Amsterdam, waardoor de vraag en dus ook de prijs stijgt. De maximale huurprijs voor sociale huurwoningen ligt in Amsterdam, net als in de rest van Nederland, op € 664,66. De hoge bedragen vind men dan ook vooral in het particulier huren. Zeker gewilde woningen in het centrum van de hoofdstad zijn allen te huur tegen torenhoge tarieven. Toch ziet men de hoge huurprijzen ook terug in de sociale huurwoningen. Weliswaar hebben sociale huurwoningen te maken met een huurprijsplafond, wel krijgt u minder ruimte voor dit maximale bedrag dan een even dure huurwoning in bijvoorbeeld Groningen.

De verwachting is dat de huurprijzen in Nederland de komende jaren zullen stabiliseren en wellicht licht zullen groeien. Omdat het ergste van de financiële crisis inmiddels achter ons ligt, begint ook de woningmarkt weer licht op te krabbelen. (Particulier) huren zal naar alle waarschijnlijkheid voor de koopmarkt alweer voorzichtig opkrabbelen. Voor potentiële huurders zouden de komende jaren een goed moment zijn om toe te slaan op de markt. De grootste dalingen in huurprijs zijn voorbij, wat betekent dat er nu tegen lage tarieven huurcontracten kunnen worden afgesloten voor meerdere jaren. Zeker wanneer de huurmarkt zich weer opricht, zullen verhuurders weer de gok gaan nemen om hun woningen tegen hogere huurprijzen aan te gaan bieden.Over de Auteur

Autodidact en ervaringsdeskundige op het gebied van particulier huren

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo