In 3 stappen een koel huis tijdens de zomerperiode - Artikelpost

In 3 stappen een koel huis tijdens de zomerperiode

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1106 | Aantal woorden: 877 | Datum: | 0 commentaar

 

Door hedendaagse klimaatveranderingen worden de weersomstandigheden over de hele wereld steeds extremer. Dit heeft er onder meer toe geleidt dat de zomers in Nederland steeds warmer worden. Vele huizen zijn vaak echter niet goed voorbereid op deze warmere zomers waardoor de gemiddelde temperatuur binnenshuis kan oplopen. Er zijn echter drie stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw huis koel blijft:

 1.      Isolatie: de eerste stap richting een koel huis is het isoleren van uw huis. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat in de zomer de warme lucht buiten blijft en de koele lucht binnen. Vooral het dak is een belangrijk onderdeel van het huis dat goed geïsoleerd moet zijn. Het is aan te raden om uw huis door professionals te laten isoleren. Voor diverse isolatiebedrijven, klik hier.

2.      Airconditioning: de tweede stap richting een koel huis is het aanschaffen van een airconditioning systeem. Door middel van een airco kunt u de lucht in uw huis koelen, filteren en kunt u de luchtvochtigheid controleren. Airco’s worden vaak geassocieerd met hoog energieverbruik en dat ze en moeilijk te installeren zijn. Dat is tegenwoordig echter allang niet meer het geval. De nieuwe airco’s zijn veelal energiezuinig, stil en gemakkelijk in gebruik. Let bij de aankoop van een airco wel op het energielabel.

3.      Zonwering: de derde stap richting een koel huis is het aanschaffen van een zonwering. Door middel van zonwering houdt u de zon en warmte buiten waardoor uw huis in de zomer goed koel blijft. Zorg er wel voor dat de zonwering aan de buitenkant van het raam zit, op deze manier houdt u namelijk het best de warmte buiten. Er zijn diverse soorten zonweringen, waarvan vouwluiken, schuifluiken en paneelluiken het beste uw huis koel houden.

Door bovenstaande 3 stappen te volgen bent u ervan verzekerd dat uw huis aankomende zomer heerlijk koel zal zijn.

Over de Auteur

Mijn naam is Marieke en ik ben sinds kort begonnen met het schrijven van praktische artikelen over onder meer het huishouden en de woning.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo