FB pix Inbraakpreventie tijdens de donkere dagen. - Artikelpost

Inbraakpreventie tijdens de donkere dagen.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 801 | Aantal woorden: 839 | Datum: | 0 commentaar

Inbraakpreventie tijdens de donkere dagen.

Met ingang van de wintertijd lijken de dagen nog korter te zijn en de schemering nog eerder zijn intrede te doen. Voor u het weet is de kortste dag van het jaar, 21 december, alweer aangebroken. In deze donkere periode vallen ook de feestdagen waar mensen vaak gezelschap zoeken bij familie en vrienden en dus niet thuis zijn. Behalve dat deze periode vaak in verband wordt gebracht met gezelligheid is het ook de periode, van oktober tot april, waarin de woninginbraken en overvallen toenemen. De vroeg invallende duisternis biedt criminelen meer mogelijkheden om ongemerkt hun slag te slaan. Volgens cijfers van de politie neemt het aantal woninginbraken en overvallen met ongeveer 50% toe gedurende deze maanden.

Inbraakbeveiliging

Een aantal kleine handelingen, aanpassingen en gewoonten kunnen het voor inbrekers al stukken moeilijker maken om de woning binnen te komen. Om uw inbraakbeveiliging te verbeteren volgen hier een aantal handige tips:

                Draai de deur op slot als u uw woning verlaat
Wanneer u alleen de deur achter u dicht doet, kan het slot met behulp van een bankpas of een hard stuk plastic worden geopend. Dit staat bekend als de flippermethode. Ook het zogenaamde hengelen kan succes hebben wanneer u uw deur niet op slot doet. Met behulp van bijvoorbeeld een klerenhangertje kan de slothaak ontgrendeld worden.

                Sluit de ramen van uw woning, ook als u slechts kort van huis bent
Sluit te allen tijde uw woning goed af. Ook het openstaande raam op de eerste verdieping trekt de aandacht van een inbreker. Het opbergen van de container en ladder is dan ook sterk te adviseren om het de insluiper niet te makkelijk te maken. Gemiddeld duurt een inbraak slechts 3 minuten. Hoe lang bent u gemiddeld van huis?

                Zorg voor een bewoonde indruk van uw woning
Het aanlaten van verlichting of het plaatsen van een tijdschakelaar wekt een indruk dat uw woning bewoond is. Bij langdurige afwezigheid is het verstandig contact op te nemen met uw buren om een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen uw buren er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw brievenbus dagelijks geleegd word en kunnen zij de auto op uw oprit parkeren.

                Laat geen sleutels aan de binnenkant van het slot zitten
Een inbreker kan een raampje in slaan en de sleutel omdraaien die toegang geeft tot de woning. Bewaar tevens geen sleutel  van uw woning buitenshuis. Bloempotten en deurmatten zijn geen geheime plekken voor een inbreker.

                Een bewegingssensor op een buitenlamp plaatsen
Niemand houdt ervan om betrapt te worden. Voor inbrekers is dit ook zeker het geval. Het plaatsen van een buitenlamp met sensor op een strategische plek zorgt ervoor dat een mogelijke inbreker onverwachts in het zonnetje wordt gezet.

                Laat geen waardevolle spullen onnodig in het zicht staan.
Verreweg de meeste inbraken (ongeveer 80%) komen tot stand door de zogenaamde gelegenheidsinbreker. Deze inbreker komt in actie wanneer er op een eenvoudige manier een buit te maken valt. Vaak loopt deze per toeval tegen een doelwit aan. Sluit het toeval zoveel mogelijk uit en maak er een gewoonte van uw waardevolle spullen na gebruik (uit het zicht) op te bergen. Geef de gelegenheidsinbreker geen intentie dat uw woning een interessant doelwit is.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Om uw veiligheid tijdens de donkere dagen te vergroten voert de Nationale politie op veel plekken extra controles uit. Ook worden er extra surveillanceteams op pad gestuurd om de veiligheid in uw buurt te waarborgen. Wilt u zelf ook weten wat u kunt doen om de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk te maken? Het Politie Keurmerk Veilig Wonen zorgt voor optimale beveiliging van uw woning. Vraag wat uw slotenmaker voor u kan betekenen. Twijfel niet, voorkomen is beter dan genezen. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Over de Auteur

Slotenmaker te Eindhoven

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo