Inbraakschade aan huis, wat nu? - Artikelpost

Inbraakschade aan huis, wat nu?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 123 | Aantal woorden: 997 | Datum: | 0 commentaar

Heb je te maken gehad met een inbraak in huis? In dat geval zijn er verschillende stappen die doorlopen moeten worden. Heb je de politie bijvoorbeeld al gebeld? De politie zal eventuele inbraaksporen veilig willen stellen om de pakkans te vergroten. Ook moet worden achterhaald op welke manier de inbrekers te werk zijn gegaan. Maakte je gebruik van zeer onveilige sloten, of hebben inbrekers het nodige geweld gebruikt om een deur te kunnen forceren? In dit artikel vertellen we je meer over stappen die je dient te zetten na een inbraak in huis. 
Schakel de politie zo snel mogelijk in 

Het is belangrijk om de politie zo snel mogelijk in te schakelen. Mogelijk bevinden de inbrekers zich nog in de buurt van je woning. Het zou de kans vergroten dat zij in de kraag gevat worden door surveillerende agenten. Ook zullen de agenten direct bij omwonenden informeren naar eventuele signalementen, mocht je zelf niet gezien hebben wie de inbraak hebben of heeft gepleegd. 


Tip: nadat de inbraakschade hersteld is, doe je er verstandig aan om beveiligingscamera’s rond je woning op te hangen. De beveiligingscamera’s vergroten de pakkans, mocht je nogmaals te maken krijgen met een inbraak. Daarbij kunnen de camera’s inbrekers afschrikken. 


Aangifte doen en de verzekeraar inschakelen 

Nadat de politie ter plaatse is gekomen, heb je de mogelijkheid om aangifte te doen. De politie zal hierbij meerdere foto’s van een eventuele inbraakschade maken. Je kunt vooraf zelf ook alvast een aantal foto’s nemen. Het is belangrijk om deze schade nooit te herstellen, voordat je de aangifte hebt ingediend. Het aangifteformulier kun je vervolgens indienen bij de verzekeraar. Het kan voorkomen dat een verzekeraar zelf ook naar de schade wil komen kijken, om bijvoorbeeld een indicatie te maken van de herstelkosten. Ook moet duidelijk zijn dat je zelf geen schuld hebt gehad aan de inbraak. 


Slotenmaker inschakelen voor het herstel van inbraakschade 

Zijn alle documenten ingevuld? Heeft de verzekeraar aangegeven dat de inbraakschade hersteld kan worden? In dat geval is het zaak om hier de juiste vakman voor in te schakelen. In de meeste gevallen zal dit een slotenmaker zijn. De slotenmaker kan bijvoorbeeld een nieuw slot op je deur plaatsen. Mocht er een ruit gesneuveld zijn tijdens de inbraak, dan heb je de hulp van een glaszetter nodig. Een timmerman kan de juiste vakman zijn in het geval van een ernstige schade aan het kozijn van ramen en deuren. Vaak zal het kozijn volledig of gedeeltelijk vervangen moeten worden. 


Spoedservice van een slotenmaker inschakelen 

Veel slotenmakers bieden tegenwoordig een spoedservice aan. Deze spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken. Op deze manier hoef je nooit lang te wachten, alvorens je hulp krijgt van de slotenmaker. Wel zo’n fijn idee, wanneer je met een veilig gevoel wilt gaan slapen! Het is onverstandig om kapotte sloten zelf te herstellen of vervangen. De kans op een verergering van de schade aan het slot is hierbij zeer groot. Sloten zijn opgebouwd uit tal van kwetsbare onderdelen. 

Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo