Inbrekers, een aantal tips om ze niet binnen te laten - Artikel Post - Artikel Marketing

Inbrekers, een aantal tips om ze niet binnen te laten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: PLavrijssen
Gezien: 465 | Aantal woorden: 598 | Datum: Fri, 21 Nov 2014 | 0 commentaar

Het is een onderwerp waar we liever niet mee te maken krijgen. Toch is het belangrijk dat we weten wat er tegenwoordig speelt binnen de wereld van de inbreker. Daarnaast is het natuurlijk nog belangrijker om te weten hoe je het kunt voorkomen. In dit artikel zullen een aantal voorbeelden besproken worden hoe inbrekers binnen komen en hoe dat voorkomen kan worden.

Hoe komt een inbreker binnen:

1. Een veel gebruikte methode is het uittrekken of afbreken van het cilinderslot, in de volksmond ook wel de Bulgaarse methode genoemd. Bij deze methode wordt er een schroef in de cilinder geschroefd, waarna met eenvoudig of gespecialiseerd gereedschap de cilinder uit de deur wordt getrokken.

2. De volgende komt vaak voorbij in het nieuws. De bel gaat, je doet de deur open en er staat een onbekende voor je deur. Na een goede babbeltruc komt de beste man of vrouw binnen en eenmaal binnen blijkt de insteek van het bezoek toch heel anders van aard.

3. Mensen die vaak naar series als NCIS of vroeger MacGyver keken kennen de truc waarschijnlijk wel. Toch is het geen fictie. Het gaat hier om het flipperen om een deur te openen. Door middel van een pasje wordt de dagschoot, het deel van het slot dat ervoor zorgt dat de deur dicht blijft wanneer deze niet op slot is, naar binnen geduwd en deur geopend.

4. Het hebben van een brievenbus heeft maar één doel, het ontvangen van je post. Helaas denkt een inbreker hier anders over. Wanneer een brievenbus in de deur gemonteerd zit, is het voor een inbreker mogelijk om bijvoorbeeld met een kleerhanger naar binnen te gaan en het slot te openen. 

Hoe houdt je een inbreker buiten

1. Een belangrijk onderdeel om te zorgen dat er geen ongenodigde gasten binnen komen is goede toegangscontrole. Er zit een groot verschil in cilinders. Er zijn cilinders ontwikkeld speciaal om uittrekken of afbreken tegen te gaan.

2. Zorg ervoor dat u woning altijd bewoonbaar eruit ziet, ook wanneer u op vakantie bent. Schakel zo nodig de buren in. Dit kun je namelijk ook weer doen wanneer zij op vakantie zijn.

3. Social media is hot, maar kan het werk van een inbreker erg makkelijk maken. Wanneer u dan toch op vakantie bent zorg ervoor dat niet heel de wereld weet dat uw huis leeg is.

4. Gebruik tijdschakelaars zodat lichten vanzelf aan gaan. Hierdoor lijkt het alsof er altijd iemand thuis is. Maar ook buiten kan het handig zijn. Een lamp die een bewegingsschakelaar heeft zorgt ervoor dat delen van het huis die niet goed zichtbaar zijn dat toch worden.

Om het artikel te eindigen nog een laatste tip. Het lijkt heel simpel maar het is de makkelijkste manier om het inbrekers in ieder geval moeilijker te maken. Doe uw deur altijd op slot!
Over de Auteur

Ik houdt je graag op de hoogte van alledaagse dingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo