Inbrekers: een erkend probleem in Nederland - Artikelpost

Inbrekers: een erkend probleem in Nederland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 214 | Aantal woorden: 643 | Datum: | 0 commentaar

Het zal je maar overkomen; je komt thuis van vakantie en al je waardevolle spullen die je thuis hebt gelaten zijn verdwenen. Er is bij je ingebroken. Naast deze materiële schade, voel je je voortaan ook niet meer veilig in huis. Het is nachtmerrie voor velen en toch stijgen de cijfers ruim in de afgelopen jaren. Daarnaast worden volgens gegevens van de politie maar 12% van alle inbraken ook daadwerkelijk opgelost.
Volgens de politie zijn er drie soorten inbrekers te onderscheiden: inbrekers die rustige plekken opzoeken met in verhouding weinig politie; zoals het platteland. Daarnaast zijn er inbrekers die te werk gaan op basis van gelegenheden. Denk hierbij aan vakantiegangers of met de jaarwisseling. Verder zijn er nog professionele inbrekers met ervaring, die meestal alleen te werk gaan. Hoe hou je deze inbrekers nou op afstand? Hieronder een aantal tips.

Alarmsystemen en beveiligingscamera’s

Niemand wil natuurlijk dat een onbekende zonder toestemming zijn of haar huis binnendringt om vervolgens alle waardevolle spullen mee te nemen. Je wil er dus voor zorgen dat deze mensen je erf niet op komen, laat staan je huis binnen komen. Een goed werkend alarmsysteem is daarom van belang om dit te realiseren. Mocht een inbreker door middel van een koevoet of schroevendraaier toch weten binnen te komen, is hij snel vertrokken zodra er een oorverdovend alarm afgaat. Mocht je dit toch nog niet genoeg vinden, schaf dan een bewakingscamera aan. Wil je een bewakingscamera aanschaffen? Dan zou ik adviseren om te kiezen voor een IP-camera. Met zo’n camera kan je altijd en overal op je telefoon, computer of tablet live audio- en videomateriaal bekijken van jouw gemonteerde camera’s. 

Overige tips

Deze tips heb je vast al eens vaker gehoord, maar probeer er toch rekening mee te houden. Hou je waardevolle spullen altijd uit het zicht en het liefst achter slot en grendel. Let er daarnaast op dat al je ramen en deuren goed dicht zitten wanneer je het huis verlaat. Let hierbij ook op kleine openingen. Ook kunnen inbrekers gemakkelijker binnenkomen via bijvoorbeeld een schutting of vuilniscontainer. Hou hier dan ook vooral rekening mee.

 

Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Alarmsysteemexpert.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo