Informatie over binnendeuren - Artikelpost

Informatie over binnendeuren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 773 | Aantal woorden: 399 | Datum: | 0 commentaar

Binnendeuren dienen om verschillende ruimtes van elkaar te scheiden. Door middel van een deur worden de ruimtes in een woonhuis vaak apart gemaakt. Veel mensen houden er niet van om  te leven in één grote ruimte zonder deuren. Binnendeuren zijn dan ook vaak de oplossing.

Binnendeuren voor slaapkamers en badkamers
De meest voorkomende deuren zijn toch wel die van de slaapkamer. Aangezien iedereen (zeker ‘s nachts) zeer gesteld is op zijn of haar privacy wordt er vaak een deur in de slaapkamer geplaatst. Deze kunnen zowel zonder als met slot geplaatst worden. Hetzelfde geldt voor de badkamer en toiletruimtes. Niemand heeft er behoefte aan als anderen naar binnen kunnen lopen of kijken tijdens de bezigheden in die ruimtes. De badkamer en het toilet worden dan ook vaak afgesloten met een binnendeur die voorzien is van een slot. Over het algemeen wordt er wel dezelfde stijl gebruikt voor deze deuren.

Binnendeuren voor andere ruimtes
Veel mensen houden er van om ruimtes één bepaalde functie te geven. Het liefst voorkomen ze dan ook dat deze ruimtes met elkaar verbonden zijn. Door middel van binnendeuren is het scheiden van ruimtes zeer eenvoudig mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een deur tussen de keuken en de woonkamer of een binnendeur tussen de gang en de verschillende aangrenzende ruimtes.

Binnendeuren met een functie

Sommige binnendeuren hebben een andere functie dan het afscheiden van ruimtes alleen. De deur van een badkamer heeft bijvoorbeeld ook als doel om de privacy van de gebruiker te beschermen. Binnendeuren kunnen echter ook tegelijkertijd dienen als brand- of geluidswerende deuren. Dit zijn deuren die voorzien van een speciale binnenlaag, waardoor deze brandvertragend of geluidsisolerend kunnen werken. Daarnaast dienen binnendeuren sowieso als isolatiemateriaal. Als u bijvoorbeeld in één ruimte de verwarming aan heeft staan en andere ruimtes niet gebruikt worden is het zonde als de warmte van de ene ruimte zich ook naar de andere ruimtes verspreid. Een binnendeur kan de warmte eenvoudig binnenhouden, waardoor u veel lagere stookkosten heeft.

Over de Auteur

RB Online schrijft informatieve artikelen ten einde lezers te informeren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo