FB pix Informatie over gevelbekleding - Artikelpost

Informatie over gevelbekleding

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 992 | Aantal woorden: 400 | Datum: | 0 commentaar

Gevelbekleding is de aankleding van de buitenkant van een huis. Een huis is in de meeste gevallen in Europa gemetseld uit bakstenen, die met elkaar verbonden zijn door mortel. Om het pand er mooier uit te laten zien wordt er gevelbekleding gebruikt. Er zijn een aantal verschillende soorten gevelbekleding.

Soorten gevelbekleding
Gevelbekleding is een ruim begrip. Het kan hierbij gaan om houten of kunststof planken die geheel of gedeeltelijk over het pand zijn aangebracht. Dit wordt gedaan om een bepaalde stijl aan het pand te geven. Dit wordt onder andere bij huisjes op vakantieparken regelmatig gedaan. Ook zijn er unieke gevelstenen. Meestal zijn het afbeeldingen of teksten die op monumentale gebouwen zijn weergegeven. Soms wordt dit ook gedaan om een specifieke datum te herinneren. Zo ziet u ongetwijfeld wel eens in een steen of op een plaque een zin staan waarin wordt aangegeven wanneer en door wie de eerste steen van het pand werd gelegd.

Keuze en montage
Het kiezen voor gevelbekleding is vaak vrij lastig. Dit omdat veel panden ervoor zijn gebouwd, waarbij het dan ook direct is toegepast. Kortom, vaak wordt er bij de bouw van het pand voor gekozen. De gevelbekleding kan dan op verschillende manieren worden gemonteerd. Er kan onder andere gebruik gemaakt worden van lijm, schroeven, clips of metalen veren. Sommige van deze opties zijn zichtbaar, zoals schroeven. Andere zijn niet zichtbaar, zoals lijm. De keuze voor de gevelbekleding of natuurlijk geheel naar eigen smaak. Daar kunt u de bevestigingsmethode op laten aansluiten, mits die keuze geboden wordt. In het geval van een eerder genoemde siersteen kunnen de keuzes bijvoorbeeld beperkt zijn vanwege de soort gevelbekleding.

Voor gevelbekleding kiezen
Gevelbekleding kopen en monteren kan, afhankelijk van het soort, een dure aangelegenheid zijn. Derhalve moet u goed bedenken of dit het waard is. Als u opzoek bent naar een nieuwe woning, laat dit dan meewegen als u gevelbekleding wilt. Natuurlijk valt er bijna altijd iets te regelen als u een goed idee hebt wat u wilt en daar een plan voor hebt.

Over de Auteur

RB Online geeft informatie over gevelbekleding en wonen gerelateerde zaken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo