FB pix Informatie over natuursteen dorpels - Artikelpost

Informatie over natuursteen dorpels

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 982 | Aantal woorden: 402 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer u op zoek bent naar een dorpel voor onder uw deur of raam, denk dan eens aan een natuursteen of hardsteen dorpel. Normaal gesproken wordt een deurdorpel gebruikt voor het verbinden van twee verschillende vloeren. Door onder een deur een natuursteen dorpel te plaatsen, lopen beide vloeren naadloos in elkaar over.

Wanneer u op zoek gaat naar een dorpel, zult u er al snel achter komen dat deze dorpels in praktisch alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Naast natuurstenen dorpels zijn er bijvoorbeeld ook raam- en deurdorpels van hout of kunststof. Waarom zou u dan toch kiezen voor een natuurstenen dorpel? Allereerst is natuursteen ontzettend sterk en zeer duurzaam. Daarnaast is natuursteen ook nog eens onderhoudsvrij, waardoor u verder geen omkijken meer heeft naar uw dorpel. Dorpels van natuursteen zijn ook haaks en vlak, waardoor deze ideaal te plaatsen zijn onder iedere deur of onder ieder raam.

Raamdorpels plaatsen

Wanneer u een raampdorpel gaat plaatsen, let er dan op dat de dorpel van hetzelfde materiaal is gemaakt als het raam. Dit geeft doorgaans de beste afwerking. Heeft u een natuurstenen kozijn, kies dan ook voor een bijpassende natuursteen dorpel.

De dorpel onder het raam heeft eigenlijk een tweezijdige functie. Allereerst is het een stukje afwerking van het raam en kozijn, dat het geheel compleet maakt. Zonder dorpel oogt het geheel namelijk niet “af”, wat natuurlijk jammer is. Naast het aanzicht, is een raamdorpel belangrijk voor de bescherming van uw metselwerk. Een raamdorpel wordt altijd schuin onder het raam geplaatst, met een afloop naar beneden, waardoor bij regen het water makkelijk wordt afgevoerd richting de grond.

Wanneer u bijvoorbeeld geen raamdorpel onder het raam plaatst, zal water de baksteen in kunnen lopen, waardoor er vocht kan ontstaan. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van natuurstenen raamdorpels, of bent u op zoek naar andere natuursteen toepassingen? Kijk dan eens op de website van www.masterstone.nl.

Over de Auteur

RB Online schrijft praktische informatie over onderwerpen huis- en tuin gerelateerd.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo