Informatie over slitten
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: RBOnline | Via Artikel Post
Gezien: 1090 |
Aantal woorden: 361 |
Datum: Tue, 18 Jun 2013 |
0 commentaar
Slitten is een techniek die in de metaalbewerkingsinsdustrie veel gebruikt wordt. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt om rollen staal te kunnen snijden. Zowel onder als boven de rol worden roterende messen aangebracht die een strook van het metaal af kunnen snijden. Deze messen kunnen machinaal aangedreven worden, maar het is ook mogelijk om de messen mee te laten bewegen met de beweging van de rol. Het nadeel is dan wel dat er een grotere kans bestaat op het scheuren van het metaal. De messen staan niet recht op elkaar, maar hebben een kleine tussenruimte. Dit wordt de knipspleet genoemd. Dit is nodig om goed recht te kunnen snijden en door de volledige dikte van het staal heen te komen.
Waarom slitten?
Slitten is een zeer eenvoudige manier om rollen staal van elkaar te scheiden. Als u smalle, lange stroken metaal nodig heeft is het eenvoudiger om deze van een al gemaakte grote rol staal af te snijden. Hierdoor heeft u precies het materiaal dat u nodig heeft. Slitten is mogelijk vanaf een breedte van enkele millimeters tot meerdere meters. Als u vele verschillende breedtes nodig heeft is dit dus geen probleem. Vaak kunt u zelfs meerdere breedtes vanuit dezelfde rol slitten.
Slitten in andere industrieën
Niet alleen in de metaalindustrie wordt slitten gebruikt als techniek om producten te snijden. Slitten betekent eigenlijk het half doorsnijden van een materiaal. Bij de metaalindustrie wordt er dus eigenlijk een dubbele slittechniek gebruikt (aan zowel de onder- als bovenzijde van de rol) om tot het gewenste resultaat te komen. Het is echter ook mogelijk om dit enkelvormig te doen, waardoor er een snede gemaakt wordt in een product. In de grafische industrie wordt dit veel toegepast om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat een visitekaartje in de hoek van een map geplaatst kan worden.
Over de Auteur
RB Online verzorgt informatieve artikelen binnen de technische branche.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen