FB pix Informatie over slitten - Artikelpost

Informatie over slitten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1060 | Aantal woorden: 361 | Datum: | 0 commentaar

Slitten is een techniek die in de metaalbewerkingsinsdustrie veel gebruikt wordt. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt om rollen staal te kunnen snijden. Zowel onder als boven de rol worden roterende messen aangebracht die een strook van het metaal af kunnen snijden. Deze messen kunnen machinaal aangedreven worden, maar het is ook mogelijk om de messen mee te laten bewegen met de beweging van de rol. Het nadeel is dan wel dat er een grotere kans bestaat op het scheuren van het metaal. De messen staan niet recht op elkaar, maar hebben een kleine tussenruimte. Dit wordt de knipspleet genoemd. Dit is nodig om goed recht te kunnen snijden en door de volledige dikte van het staal heen te komen.

Waarom slitten?
Slitten is een zeer eenvoudige manier om rollen staal van elkaar te scheiden. Als u smalle, lange stroken metaal nodig heeft is het eenvoudiger om deze van een al gemaakte grote rol staal af te snijden. Hierdoor heeft u precies het materiaal dat u nodig heeft. Slitten is mogelijk vanaf een breedte van enkele millimeters tot meerdere meters. Als u vele verschillende breedtes nodig heeft is dit dus geen probleem. Vaak kunt u zelfs meerdere breedtes vanuit dezelfde rol slitten.

Slitten in andere industrieën

Niet alleen in de metaalindustrie wordt slitten gebruikt als techniek om producten te snijden. Slitten betekent eigenlijk het half doorsnijden van een materiaal. Bij de metaalindustrie wordt er dus eigenlijk een dubbele slittechniek gebruikt (aan zowel de onder- als bovenzijde van de rol) om tot het gewenste resultaat te komen. Het is echter ook mogelijk om dit enkelvormig te doen, waardoor er een snede gemaakt wordt in een product. In de grafische industrie wordt dit veel toegepast om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat een visitekaartje in de hoek van een map geplaatst kan worden.

Over de Auteur

RB Online verzorgt informatieve artikelen binnen de technische branche.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo