Inspirerend presenteren - Artikel Post - Artikel Marketing

Inspirerend presenteren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 95 | Aantal woorden: 1000 | Datum: | 0 commentaar

Spanning, stress en rode vlekken in je nek? Nergens voor nodig. Bereid je goed voor op de volgende presentatie!
Menigeen heeft het meegemaakt. Je eerste presentatie waarbij het echt belangrijk is dat je het haalt. Als dat nu op het werk is of voor je studie, de uitkomst is hetzelfde. Je staat wankelend en zenuwachtig voor de mensen die beslissen of je het gaat halen. Wij gaan je helpen om daar stevig en vol vertrouwen te staan.


Voorbereiding

Preparation is key! Dat heb je waarschijnlijk al vaak gehoord, maar het is wel waar! Stamp geen zinnen in je hoofd, maar onthoud de onderwerpen die je per dia wilt gaan behandelen. Zo raak je niet in de stress als je per ongeluk een zin overslaat. Onthoud ook dat wanneer jij iets vergeet te vertellen, dat het publiek dat niet weet, wees dus niet te hard voor jezelf. Daarnaast is het belangrijk dat je een knaller van een powerpoint hebt die je ondersteund en niet de aandacht van je weghaalt. Zorgt ervoor dat deze ook goed te zien is door bijvoorbeeld TV’s op een TV standaard te gebruiken zodat de schermen wat hoger hangen. 


Opening

Een eerste indruk maak je maar een keer. Besteed voor de volgende keer dus net een beetje meer aandacht aan je eerste slide die het langste te zien is. Gebruik niet de standaard templates, maar doe eens iets anders. Daarnaast kun je beginnen met een krachtige opening zoals retorische vragen en feiten of juist een ietwat mysterieuze door een klein verhaal te vertellen waarin je opbouwt naar het onderwerp van je presentatie.


Interactie 

Voor je powerpoint is het belangrijk dat deze interessant is, maar niet te veel afleidt. Laat lange stukken tekst achterwege en maak gebruik van slechts enkele bulletpoints en ondersteunende afbeeldingen. Het is raadzaam om interactie te creëren met het publiek zodat je de aandacht behoudt en eventueel je verhaal erop kunt aanpassen. Een manier om interactie te bewerkstelligen is door bijvoorbeeld het publiek te laten stemmen of een quiz te laten maken. Op die manier ontwijk je awkward stiltes, maar blijft wel iedereen erbij. 


Afsluiting

 

De afsluiting is minstens zo belangrijk als de opening van je presentatie. Het is immers algemeen bekend dat het begin en het einde beter worden onthouden. Geef dan ook nog even een korte samenvatting van je presentatie en zorg ervoor dat de slide net zo gelikt is als je openingsslide. Het is immers je visitekaartje. Bedenk wat je doel is en bedenk hoe je kunt eindigen om de bezoekers uit te nodigen om dat doel te bereiken. Contact opnemen, product afnemen etc. En oh wee als je eindigt met “dit was mijn presentatie”...


Over de Auteur

Lees de leuke blogs van TVbeugels.nl!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[269 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo