Isolatietechniek: wat is het? - Artikel Post - Artikel Marketing

Isolatietechniek: wat is het?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 355 | Aantal woorden: 408 | Datum: | 0 commentaar

Isolatietechniek de term betekend in feite dat je een product bestand maakt voor iets. Doordat isolatietechniek zo'n breed begrip is zal ik wat voorbeelden geven. Een mooie isolatietechniek is bijvoorbeeld het geluiddicht maken van een muziekruimte. U wilt de buurman natuurlijk niet continu belasten wanneer u muziek maakt. Toch dreunt het elke keer weer door de muren van uw huis heen. Met behulp van isolatiemateriaal kan uw muziekruimte bestand gemaakt worden voor het geluid dat u produceert. Zo kan u lekker uw gang gaan en heeft de buurman nergens last van!
Isolatietechniek wordt ook toegepast in de industrie. Lees het hier onder.

Thermische isolatietechniek

Thermische isolatie (of warmte-isolatie) is de isolatietechniek die eigenlijk iedereen wel kent. Er wordt met materialen gezorgd dat de warmte ergens niet uit kan. In een huis wordt dit toegepast zodat de temperatuur constant blijft, en er niet steeds verwarmd hoeft te worden voor een aangename temperatuur. Een huis waarin thermische isolatie goed is toegepast zal op jaarbasis vele malen minder energie gebruiken voor de verwarming dan een huis waarbij dit niet goed is toegepast. Dankzij thermische isolatietechniek bespaart u veel geld!

Elektrische isolatietechniek

In de industrie wordt veel gebruik gemaakt van elektrische isolatietechniek. Elektrische isolatie zorgt er voor dat er veilig gebruik kan worden gemaakt van elektriciteit. Er kan namelijk geen stroom lopen door elektrisch geïsoleerde producten. Dit maakt het mogelijk dat elektriciteit getransporteerd kan worden (door de lucht, door een kabel, via het stopcontact etc.). Zonder elektrische isolatietechniek kan er geen gebruik worden gemaakt van elektriciteit. Zoals u zich waarschijnlijk al kan voorstellen wordt dit veel gebruikt in de industrie. 

Dé isolatietechniek expert

Heeft u isolatiemateriaal nodig voor uw huis of voor gebruik in de industrie? Neem dan eens contact op met Kühne Industrie, specialist in thermische en elektrische isolatie. Kühne is dé isolatie expert in Gelderland. Heeft u specifieke wensen of wilt u simpelweg meer informatie ontvangen? Bezoek dan de website van Kühne Industrie, specialist in isolatietechniek.

 

Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo