Isoleren met hr++ dubbel glas. Hier hoeveel u kunt besparen! - Artikelpost

Isoleren met hr++ dubbel glas. Hier hoeveel u kunt besparen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 524 | Aantal woorden: 437 | Datum: | 0 commentaar

Woningisolatie, waar moet u aan denken? Dubbel glas, spouwmuurisolatie, misschien zelfs nieuwe kozijnen?

Uw woning isoleren is natuurlijk uiterst belangrijk als u geen toren hoge energierekening wilt! Maar hoe kunt u dit het best doen? Denk bijvoorbeeld aan uw enkel glas of standaard dubbel glas te vervangen door het hoog isolerende HR++ glas. Heeft u nog geen HR++ glas? Dan is dit de gemakkelijkste oplossing om ervoor te zorgen snel beter te isoleren. Enkel het glas vervangen kan u namelijk tot wel 450 euro besparen op jaarbasis. Neemt u hier dan ook nog goed isolerende kunststof kozijnen bij (dit is echter wel een grotere investering)? Dan kan de kostenbesparing oplopen tot wel 515 euro per jaar. Deze 515 euro loopt na 20 jaar op tot een hoogte van ruim 17.000 euro. Dit komt omdat met verwacht dat de gasprijs jaarlijks met zo’n 5% zal stijgen.

Energielabel, glas en kozijnen

Het energielabel zorgt ervoor dat er voor elke woning duidelijk wordt hoe goed er is nagedacht over isolatie en hierbij energiebesparing. Het verhogen van het energielabel is dan ook een goede manier om de waarde van uw woning te verhogen. Maar hoe kunt u dit het beste doen? Heeft u in sommige ramen nog enkel glas of standaard dubbel glas? Wat voor kozijnen heeft u? Heeft u gedacht aan spouwmuurisolatie of het dichten van kieren?
De grootste winst is te behalen door uw enkel glas of dubbel glas te vervangen voor hr++ dubbel glas in combinatie met nieuwe kunststof kozijnen. Dit kan in sommige gevallen al 2 stappen in de goede richting betekenen voor uw energielabel. Zoals hierboven al vermeld dus positief voor de waarde van uw woning en uw energierekening.
Wilt u echter naar een energielabel A, dan zult u hoogstwaarschijnlijk nog meer werkzaamheden moeten uitvoeren dan alleen uw buitenkozijnen en glas vervangen. Denk aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en een zonneboiler. Deze wijzigingen zullen er in de meeste gevallen voor zorgen dat uw woning van bijvoorbeeld een B-label naar een A-label gaat.

Over de Auteur

Alhra is specialist in het isoleren van woningen door middel van goed isolerende kunststof kozijnen inclusief HR++ dubbel glas. Ook enkel het glas wordt vaak vervangen om snel goed te isoleren!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo