Je huis inrichten doe je zo - Artikelpost

Je huis inrichten doe je zo

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 126 | Aantal woorden: 1028 | Datum: | 0 commentaar

Je bent net verhuisd en krijgt de kans om alles opnieuw te richten, maar hoe ga je dit doen? Welke stijl vind je leuk? En waar moet je beginnen? Deze vragen worden beantwoordt met wat extra tips, om ervoor te zorgen dat je huis een plek wordt waar je je helemaal thuis kan gaan voelen.
Zoek inspiratie

Het is vaak lastig om zomaar een woning in te richten. Daarom is het handig om inspiratie op te doen. Pak alle tijdschriften erbij en begin aan een moodboard. Vind je een scandinavische stijl leuk? Of spreekt toch de industriële inrichting je meer aan? Kijk welke meubels en kleuren het meest voorkomen op de moodboard en zo weet je vrij snel welke stijl jou het meeste aanspreekt Ook krijg je door een moodboard veel inspiratie voor leuke ideeën voor in huis. 


Indeling

Waar ga je de kamer voor gebruiken? Het is handig om een indeling te maken voor de functies van de kamers. Daarnaast is het ook fijn om de indeling van de kamer zelf te bepalen. Waar wil je de bank hebben staan en waar de tv? Als je hier uit bent kan je eindelijk gaan beginnen met het aanschaffen van verf en nieuwe meubels.. 


Verven

Voordat alle spullen worden geplaatst, is het verstandig om te beginnen met verven. Kies een kleur uit die past bij de rest van de stijl. Ook is het leuk om de verf anders aan te brengen dan normaal. Zo kun je bijvoorbeeld de helft of tweederde van de muur verven. Bovendien zou je ook het plafond een andere kleur kunnen geven.. Door op deze manier te verven, ontstaat er een speels effect. Daarnaast is het leuk om de meubels die tegen het geverfde vlak staan mee te verven. 


Meubels

Bij een mooie inrichting horen vanzelfsprekend ook mooie meubels. Begin dan bij de bank, kies een bank die het beste past bij de ruimte van het huis. Kijk ook naar de hoeveelheid mensen die op de bank moeten zitten. Zijn dat veel mensen is een hoekbank een goede optie, ook zijn er veel verschillende afmetingen mogelijk bij een hoekbank . Is er een beperkte ruimte waar de bank terecht kan, ga dan voor een zitbank. Naast banken zijn ook kasten van essentieel belang bij een kamer. Kasten zijn namelijk fijn voor het verbergen van rommel. Zorg naast kasten en een mooie bank ook voor bijvoorbeeld, een leuk kleed poef of leuke lamp in de woonkamer. Dit zorgt als snel voor een gezellige uitstraling.


Accessoires 

 

Een kamer is natuurlijk niet compleet zonder leuke accessoires. Denk daarbij aan kaarsen voor gezelligheid of een leuke klok aan de muur. Probeer ook het huis te personaliseren met leuke familiefoto’s, schilderijen of andere leuke accessoires wat je doet denken aan een leuke herinnering. Soms is het ook leuk om een oud meubel her te gebruiken maar dan net een beetje anders. Zo kan je van oude stoelen een tafel maken. Dit maakt de kamer net wat speelser en ook nog origineler. 


Over de Auteur

Ellen is content schrijver voor diverse onderwerpen.


Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo