Je huis isoleren - Artikelpost

Je huis isoleren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1020 | Aantal woorden: 458 | Datum: | 0 commentaar

Veel oudere huizen zijn niet zo goed geïsoleerd. Hierdoor verlies je erg veel warmte en zijn de stookkosten erg hoog. Daarnaast heb je ook meer kans op vorstschade, zo kunnen bijvoorbeeld je leidingen bevriezen. Toch is het eigenlijk erg makkelijk om je huis te isoleren.

De zolder isoleren

Vaak is een zolder een plek waar veel warmte verloren gaat. Dit komt omdat het dak meestal erg dun is. Een schuin dak kun je erg gemakkelijk zelf isoleren. Dit doe je door isolatiemateriaal, zoals minerale woldekens of mineerale wolplaten vast te zetten aan de binnenkant van het dak. Let er wel op dat dit materiaal nog wel wat ventileert en een dampscherm heeft. Het materiaal niet je gemakkelijk met een nietpistool aan de balken van  het dak. Tot slot zorg je dat de naden dicht zijn, dit kun je met plakband doen of gewoon erg goed nieten.  Heb je echter een plat dak, dan moet je het dak vanaf de buitenkant isoleren. Dit is lastiger en vaak zul je hiervoor dus een klusjesman moeten inschakelen. Gebruik je je zolder alleen als opslag voor niet waardevolle spullen, kun je ook de zoldervloer isoleren. Dit kan ook gemakkelijk met isolatiemateriaal.

De buitenmuur isoleren

Het is erg belangrijk te weten dat je voor klussen aan de buitenmuur altijd toestemming moet vragen aan de gemeente. Een spouwmuur kun je helaas zelf niet isoleren, maar als je het laat doen kun je er vaak wel subsidie voor krijgen. Een massieve muur kan wel zelf geïsoleerd worden, alleen komt de muur dan wel de kamer is en wordt de kamer dus kleiner. Dit gaat op dezelfde manier als het schuine dak.

De waterleiding isoleren

Veel mensen hebben ’s winters last van bevroren waterleidingen.  Dit is natuurlijk erg vervelend en ook dit kun je makkelijk oplossen. Er is speciaal isolatiemateriaal voor waterleidingen te koop. Dit kan er erg makkelijk omheen, alleen in bochten moet je het bijsnijden en goed vastplakken.

Het is dus erg makkelijk om je eigen huis te isoleren. Door deze kleine handeling kun je veel  stookkosten besparen en is het ook nog een sneller warm in huis. Daarnaast zul je ook geen last meer hebben van bevroren waterleidingen in huis.Over de Auteur

Ik schrijf artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[356 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo