FB pix Hoe reinig je je berber karpet ? - Artikelpost

Hoe reinig je je berber karpet ?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 7744 | Aantal woorden: 977 | Datum: | 2 commentaar

Om een Berber karpet goed te reinigen heb je een goed begrip nodig van wat zo karpet eigenlijk is en hoe je er goed zorg voor kunt dragen. Verschillende soorten berber karpetten hebben verschillende methoden van zorg nodig.

In de loop der jaren zijn er veel verschillende soorten vloerkleden gekomen die met inbegrip van materialen en productie allemaal tot doel om niet alleen een aantrekkelijk en comfortabel vloerkleed voor de woning te zijn maar ook een vloerkleed te zijn dat er zo voor zo lang mogelijk goed uit zal blijven zien. Soms heeft dit geleid tot de productie van vloerkleden die dik en pluizig, zijn maar terwijl deze uiterst comfortabel zijn en er aantrekkelijk uitzien ,kunnen ze snel mat en vuil worden.

Tijdens de jaren '60 en '70 was er een tendens om vloerkleden te vervaardigen op een manier dat ze zeer duurzaam zijn en in staat waren om een ​​hoog niveau van het verkeer en een groot gedeelte van het onvermijdelijke vuil te weerstaan. Deze karpetten hebben echter vaak synthetische materialen wat weer ten koste gaat ten koste van het comfort !

Vandaag de dag is het populairste karpet de Berber. Berber vloerkleden bestaan uit een aantal verschillende materialen, de meest voorkomende zijn wol of nylon. De naam Berber verwijst niet naar het gebruikte materiaal maar in plaats daarvan naar het daadwerkelijke weven van het tapijt. Onafhankelijk van het gebruikte materiaal, Berber tapijt bestaat uit zeer kleine lussen dicht bij elkaar gepakt, dus het creëren van een patroon en een uniforme kleur. Het is het feit dat het tapijt extreem kleine, dicht op elkaar loops gebruikt, waardoor het in staat is om een ​​groot deel van het verkeer te weerstaan ​​en een aanzienlijke hoeveelheid van vuil weerstaan.

Omdat dit type tapijt bestaat uit zo'n nauwe strakke weven, is het in staat om vuil en vlekken veel beter dan de meeste karpetten weerstaan. Het is noodzakelijk om de vlekken en vuil snel te verwijderen omdat door de nauwe strakke lussen de vlekken zeer moeilijk te verwijderen zijn zodra ze wegzakken in het tapijt. Reinigen van een Berber karpet gaat vaak gepaard met een snelle eerste hulp in geval van lozingen van zowel poeders of vloeistoffen.

Het grondig reinigen van Berber kleden kun je beste doen met een stoomreiniger met een reinigingsoplossing. Dit is zeker heel effectief en een perfect bevredigende manier van grondig reinigen van het kleed . Echter, vanwege de strak geweven stof zal de oplossing zal moeilijker te verwijderen zijn wat betekent dat de tapijten veel langer moeten drogen dan andere soorten tapijt. Dus als u deze methode gebruikt om uw vloerkleed te drogen moet u er wel voor zorgen dat u het kleed voldoende tijd geeft voor het drogen, en het is raadzaam te kiezen om het reinigen op een warme droge dag te doen.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het karpet in goede conditie blijft is door vuil dat aan de oppervlakte ligt te stofzuigen en daarmee te voorkomen dat het de vezels indringt! Trek ook u schoenen uit als u op het kleed loopt, hierdoor voorkom je veel schade door te vermijden dat er onnodig vuil in het kleed doordringt.

Een strak geweven karpet is veel gemakkelijker te stofzuigen dan een los wollen kleed, bijvoorbeeld omdat het vuil en stof de neiging heeft te blijven zitten op de top van het oppervlak. Stofzuig goed voordat u het probeert te wassen, omdat het water het vuil wat er nog ligt naar beneden zou kunnen duwen in het tapijt waardoor het veelveel moeilijker te verwijderen zal zijn !

Nylon Berber tapijten zijn zeer populair en minder duur dan de wollen equivalenten. Nylon is ook in staat om vlekken, zoals schimmel of meeldauw te weerstaan ​, terwijl een wollen tapijt blijvend zou worden beschadigd als gevolg van dit soort vlekken. Voor het reinigen van een nylon tapijt is het beste gebruik maken van een reinigingsmethode, die weinig gehalte aan vocht bevat. Dit zorgt voor een uitstekend reinigingsresultaat, terwijl op hetzelfde moment helpt om de tijd die het duurt om uw kleed te drogen te verminderen.

Wollen Berber karpetten zijn het duurst, maar ze zijn ook in staat om zowel vlekken weerstaan ​​en veel beter te dragen dan synthetische materialen. Echter, wol is absorberend en dus elke reinigingsmethode moet zo weinig vocht te gebruiken als mogelijk is. Zolang een weinig vocht methode wordt gebruikt, word een wollen Berber karpet uiteindelijk zo goed als nieuw.
Berber vloerkleden gemaakt van Olefin zijn het gemakkelijkst te reinigen, dat is een synthetisch materiaal dat zeer goed bestand tegen vlekken. Olefine tapijten zijn bijna volledig vuilafstotend met uitzondering van die vlekken die gebaseerd zijn op olie.

Welk type van tapijt je ook hebt : wrijf nooit op de vlek in ! , want dit zal alleen maar helpen om het vuil dieper in het kleed te drukken ! Gebruik een absorberende doek om de vlek te deppen en het gebruik van water om de vlek te verdunnen. Als je dit onmiddellijk doet dit lukt het meestaal wel om de vlek eruit te krijgen.

Reinigen van een berber tapijt is afhankelijk van het materiaal en heeft met de dichtheid van het weefsel te maken. Elk ander materiaal heeft zijn eigen specifieke onderhoud nodig heeft, hoewel de algemene aanpak van de snelle reiniging van lekkages en regelmatig stofzuigen is van toepassing op elk van hen.

 

 

Over de Auteur

Hoi, ik ben erg geinterreseerd in wonen en inrichting , heb een voorliefde voor karpetten , met deze artikelen wil ik ook andere mensen informeren over deze warme elementen in je huis !

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo