Katoensatijn dekbedovertrekken - Artikelpost

Katoensatijn dekbedovertrekken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 323 | Aantal woorden: 422 | Datum: | 0 commentaar

Zoekt u een lekker zacht dekbedovertrek waarin u heerlijk kunt wegdromen? Dan is een katoensatijn dekbedovertrek waarschijnlijk wat u zoekt. Katoensatijn is gemaakt van 100% katoen. Dat is een natuurlijke stof die u overal ziet: van t-shirts en broeken (zoals jeans) tot beddengoed en gordijnen. 

Het verschil tussen zijde en satijn

Veel mensen denken dat satijn hetzelfde is als zijde. Dat is begrijpelijk, maar niet helemaal waar. Zijde wordt gemaakt van de cocon van de zijdemot. Het is een natuurproduct dat onder andere wordt toegepast voor beddengoed. In dat geval wordt meestal gebruik gemaakt van Moerbei zijde dat geweven is in satijn weving. 

Satijn zegt niets over het materiaal van het product, maar is slechts een weeftechniek die met elk materiaal geweven kan worden. De satijnbinding maakt gebruik van dicht op elkaar geweven garens. Daardoor ontstaat een soepele, glanzende en gladde stof, die bekend staat als satijn.

Dekbedovertrekken en kussenslopen worden veelal gemaakt van katoensatijn: satijn dat geweven is uit 100% katoen. Andere materialen waarmee satijn kan worden vervaardigd zijn bijvoorbeeld zijde en polyester of andere synthetische vezels.

Voordelen van katoensatijnen dekbedovertrekken

Satijnen beddengoed is erg comfortabel en draagt bij aan een goede nachtrust. De vochtregulatie is bij satijn uit natuurlijke producten erg goed (dit in tegenstelling tot synthetische materialen en polyester). Bij natuurlijke materialen heeft u keuze uit zijde of katoen. Zijde is prijzig, terwijl katoensatijn vrijwel net zo comfortabel is en beduidend goedkoper. Bovendien is katoen geschikt om ook op hoge temperaturen te wassen. Daardoor is katoensatijn een hygiënische keuze voor het beddengoed op uw bed.

Kiest u voor satijn uit 100% zijde, dan dient u rekening te houden met enkele wasvoorschriften: zo kan zijde het best worden gewassen met een speciaal zijdewasmiddel en met handwarm water. Ook mag zijde, in tegenstelling tot katoensatijn, niet worden geborsteld, gewreven, gewrongen of gecentrifugeerd. Daarmee verliest de stof zijn kwaliteit. Wilt u zijde laten opdrogen, dan doet u dat het liefst in de schaduw, omdat de zon de stof kan aantasten. Kortom: zijde is een dure stof met een behoorlijke gebruiksaanwijzing, en daarmee biedt een katoensatijn dekbedovertrek voor de meeste mensen uitkomst!Over de Auteur

Slaapkamerweb is uw slaapkamer speciaalzaak op internet. Een ruime keuze kledingkasten, bedden, matrassen en bedbodems. Slaapkamerweb biedt een ruime keuze beddengoed van dekbedden en hoofdkussens tot hoeslakens, kussenslopen en dekbedovertrekken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo