FB pix Kitten. Zo doet u het. - Artikelpost

Kitten. Zo doet u het.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1017 | Aantal woorden: 653 | Datum: | 0 commentaar

Kitten is een oplossing in veel huis- tuin en keukenklusjes. Het is behoorlijk eenvoudig, maar het is wel een nauwkeurig klusje waarbij u op een aantal zaken moet letten. Daarbij wilt u slordig afgewerkte randen of lekkage natuurlijk voorkomen. Hierbij een aantal tips…

Kitten is in feite niets anders dan het opvullen van een naad of verbinding zodat er een elastische opvulling ontstaat. Op deze manier wordt het gedichte materiaal waterdicht en zijn scheuren niet langer zichtbaar. Het is van belang dat u altijd een geschikt type kit voor uw klus gebruikt, want met name bij afdichtingen tegen water kan het gebruik van de verkeerde kit, die niet goed hecht op de ondergrond, zorgen voor lekkages.De meest gangbare soorten kit zijn sanitairkit, siliconenkit, acrylaatkit en glaskit. Glas- en sanitairkit spreken voor zich: deze gebruikt u voor klusjes in de badkamer of met glas. Siliconenkit is eigenlijk hetzelfde als sanitairkit, alleen is deze geschikt voor droge ruimtes. Acrylaatkit is onder andere geschikt voor hout. Met een kit voor sanitair dicht u voegen en kieren blijvend en waterdicht af. Deze gaan schimmelvorming tegen en zijn daarom uitermate geschikt voor klussen bij baden, wastafels en aanrechten.  Je gebruikt hem bij bijvoorbeeld het bad, de douchebak, wastafel en het aanrecht. Om schimmel zo lang mogelijk te kunnen afweren kunt u de kitrand het beste altijd even afdrogen nadat het vochtig geweest is.

Speciaal voor het afdichten van voegen bij acrylbaden en kunststof douchebakken is er een siliconenkit voor acrylbaden. Deze zuurvrije siliconenkit is blijvend elastisch, waterbestendig en ongevoelig voor schimmel. De kit bestaat uit 100% siliconen, waardoor geen krimp ontstaat en het dus niet loslaat. Siliconenkit voor glastoepassingen is een blijvend elastische, waterbestendige siliconenkit op basis van azijnzuur. De kit is binnen en buiten toepasbaar en is UV- en weerbestendig.

Tot slot is er het type ‘universele kit’; deze is zoals te verwachten op allerlei materialen te gebruiken. Ook is het goed mogelijk hier over heen te schilderen. Het materiaal is namelijk vrij elastisch, waterbestendig en zowel binnen als buiten te gebruiken. Het is echter niet te gebruiken op blijvend natte plaatsen, daarvoor moet siliconenkit voor sanitair worden gebruikt.

Voordat u een kitrand aan gaat brengen is het van belang dat de oude kitranden verwijderd zijn. Dit doet u eenvoudig door met een stanleymesje langs de muur te snijden. Zorg er daarnaast voor dat de oppervlakte vrij is van stof en vettigheid. Plak het oppervlakte af met (schilder)tape en spuit de kit voorzichtig in de voegen. Houd de kitspuit rechtop bij het kitten, want dan komt het er het meest gelijkmatig uit. Wacht hierna tien minuten en strijk de overige kit weg met een spateltje of met uw vingers. Zorg ervoor dat u water en zeep in de aanslag houdt, want kit is een behoorlijk plakkerig materiaal.

 

Na het kitten kan uw nieuwe kitrand er voorlopig weer tegenaan. Heeft het echter niet geholpen en houdt u last van vervelende lekkage? Neem dan contact op met uw loodgieter in Delft.Over de Auteur

Bonobos

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo