Kittens in huis: zo voorkom je schade - Artikelpost

Kittens in huis: zo voorkom je schade

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 147 | Aantal woorden: 889 | Datum: | 0 commentaar

Een kat in huis kan super leuk zijn. Kittens zijn jonge katjes die over het algemeen erg schattig zijn. Ze zijn vaak heel gezellig en willen graag met je spelen. Ook vinden kittens het vaak heel leuk om lekker te knuffelen. Wel kan het zo zijn dat een kitten ook voor veel schade in huis kan zorgen. Dit wil je het liefst zoveel mogelijk voorkomen. Hoe je dit het beste kunt doen, vind je hier. 

Zorg voor een plek waar je kitten kan krabben

De grootste manier waarop een kitten schade maakt, is door te krabben. Meestal zal een kitten vooral aan de bekleding van meubels zoals een bank krabben. Als je kitten ook boven komt, heeft de kitten alleen maar meer spullen om aan te krabben. Denk bijvoorbeeld aan de trap en je bed. Om zo veel mogelijk te voorkomen dat je kitten dit gaat doen, is het verstandig om direct wanneer de kitten in huis komt een goede krabpaal te kopen. Ze leren dan vaak al snel dat het de bedoeling is dat ze deze moeten gebruiken. Probeer je kat dit dus ook al direct te leren, dat kan veel schade voorkomen. Je kunt hem of haar dit leren door bijvoorbeeld je kitten op te pakken en te verplaatsen als deze iets doet wat niet de bedoeling is. Wanneer je kitten bijvoorbeeld aan de bank aan het krabben is, kun je het dier op de krabpaal zetten zodat het leert dat dit de plek is om te krabben.

Vermaak je kitten genoeg zodat hij niet zelf op pad gaat

Het is verstandig om af en toe met je kitten te spelen zodat het dier zich goed vermaakt. Kittens slapen vaak nog erg veel. Door je kitten uit te putten door veel met het dier te spellen, voorkom je dat het zelf op avontuur gaat. Vaak is het zo dat ze wanneer ze zelf op avontuur gaan, op allerlei plekken komen waar je je kat liever niet ziet. Spelen met je kat is daarom erg belangrijk. Ook zou je je kitten kunnen vermaken met eten. Als je voer voor jouw kitten in een speciaal bakje doet, zijn ze vaak een stuk langer druk met het eten. Royal Canin Kitten voer is dan een goede optie. 

Probeer je gordijnen omhoog te houden

Vaak vinden kittens het ook erg leuk om te klimmen. Gordijnen zijn daar natuurlijk zeer geschikt voor. Dit is voor jou een stuk minder leuk omdat je gordijnen hierdoor beschadigd kunnen raken. Om te voorkomen dat je kitten in je gordijnen klimt, is het slim om de gordijnen als het ware op te knopen als je niet thuis bent. Op die manier kan je kitten niet bij de gordijnen dus is de kans een stuk kleiner dat er schade ontstaat. Als je dan zelf thuis bent, kun je ze wel naar beneden doen, maar je moet dan wel constant je kitten in de gaten houden. Je zult hier waarschijnlijk wel erg druk mee zijn, maar na een tijdje heeft de kitten zelf ook door wat wel en niet mag. Over de Auteur

Mijn naam is Maud en ik vertel je alles over diverse onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo