Klussen tijdens Corona crisis - Artikelpost

Klussen tijdens Corona crisis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 240 | Aantal woorden: 1155 | Datum: | 0 commentaar

Corona, Corona en nog eens Corona. Je hoort tegenwoordig niks anders meer en dat is logisch. Het is crisis en dat is bij iedereen te merken. Met de intellectuele lockdown die wij in Nederland hebben, is het gelukkig nog mogelijk om uit huis te gaan. In het begin van de Corona crisis leek wel alsof niemand goed wist wat hij/ zij moest doen. De tuincentra en Praxis waren overvol. Gaat iedereen nou ineens massaal klussen tijdens de Corona crisis en wat is daar de achterliggende reden voor? Heb je echt een hamer of speciale tape nodig? Of komt het echt door de crisis. Antwoord op je vragen lees je in deze blog.

 

Waarom gaan mensen massaal klussen?

Een reden waarom mensen nu ineens gaan klussen kan zijn dat mensen zitten nu meer thuis en zien ineens mogelijkheden om in huis dingen te gaan aanpassen. Het is tevens een goed moment om iets aan het huis te veranderen nu toch iedereen thuis moet blijven. Ook kunnen sommige dingen in huis meer opvallen en/ of meer gaan irriteren dan normaal. De keukentafel die wankelt, kapotte kastje in de badkamer of de tuin vol met onkruid. Mensen zitten nu gewoon meer thuis waardoor zulke dingen gaan opvallen. Ten slotte, zijn de meeste winkels dicht en willen mensen toch graag een uitstapje maken. Lekker met z’n alle naar de Gamma? Ja, waarom niet. Wie weet zien we wat leuks en kunnen we gaan klussen thuis.

 

Wat voor klusjes kan je thuis uitvoeren?

Eigenlijk vallen verschillende dingen onder klussen: het herinrichten van een kamer in huis, iets maken wat kapot is, een grote schoonmaak houden of iets bijbouwen in huis. Tijdens de crisis hebben mensen misschien meer tijd om bepaalde klusjes op te pakken. Zeker het met mooie weer wat in aantocht is, is het een goed idee om de tuin aan te pakken. Of misschien ben je niet tevreden met de inrichting en het design van de badkamer? Maak een stappenplan en voer het uit. Houdt er wel rekening mee dat het nog altijd een crisis is en dat je in je achterhoofd moet houden of het wel écht nodig is om de badkamer te gaan verbouwen. Voordat je begint met klussen controleer eerst wat echt noodzakelijk is en welke materialen of tools je daarvoor nodig hebt.

 

Benodigdheden voor klussen

Kan je het toch niet laten om het huis of de tuin een beetje op te knappen? Dan hebben wij een mooi lijstje voor je opgesteld met benodigdheden:

·      Tesa tape – super handige tape om dingen mee vast te plakken (geschikt voor op verschillende materialen)

·      Waterpasser

·      Hamer

·      Schroevendraaier

·      Boor

·      Meetlint

 

Voor de echte klussers onder ons is het altijd een goed idee om een boormachine in huis te hebben met verschillende opzetstukjes. Want je weet maar nooit hoelang deze crisis nog gaat duren en wat voor klusprojectjes je allemaal nog gaat uitvoeren.

 

Heb je zelf geen projecten of dingen in huis die je kan repraren of vervangen? Vraag dan aan je ouders, buren of vrienden of zij nog hulp kunnen gebruiken? Of als je echt niks beters te doen hebt meld je aan als vrijwilliger.Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen  - lees ook andere Corona artikelen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[356 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo