Kortsluiting voorkomen - Artikelpost

Kortsluiting voorkomen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 528 | Aantal woorden: 551 | Datum: | 0 commentaar

Kortsluiting in uw woning is in eerste instantie vooral heel vervelend. Waar veel mensen echter niet bij nadenken is dat het ook nog gevaarlijk kan zijn. Het is daarom belangrijk om stroomstoringen zo veel mogelijk te voorkomen. Ze kunnen ontstsaan doordat elektrische draden elkaar raken, en er bijvoorbeeld een kabel kapot is. Een defect apparaat kan ook voor kortsluiting zorgen. Doordat elektrische draden elkaar raken, zit de stroomkring niet goed en dat kan voor kortsluiting zorgen. Als het goed is zal de stop in de meterkast er al snel uitschieten, Dit is de beveiliging, via de zogeheten aarde(draad) die ergere schade voorkomt. Soms weet u niet precies wat de kortsluiting veroorzaakt en is het lastig om de oorzaak van het probleem te vinden. Dan kan het gebeuren dat u een langere tijd zonder stroom zit. Door deze tips op te volgen kunt u de kans op kortsluiting aanzienlijk verkleinen.

De eerste belangrijke tip is om uw kabels regelmatig te controleren. Het kan zijn dat ze verslijten, beschadigen, of zelfs worden aangevreten door beesten. Het is belangrijk dat kabels in goede conditie zijn, en dat stroomdraden niet bloot liggen. Dit kan voor heel gevaarlijke situaties zorgen dus het is belangrijk om dit absoluut niet te onderschatten. Neem hierin het zekere voor het onzekere. Een simpele tip om uw kabels goed te houden is de volgende: als u een stekker uit stopcontact wilt verwijderen, dient u deze altijd bij de stekker vast te pakken en nooit aan de kabel zelf. Het is soms lekker makkelijk om de stekker er van een afstandje aan het draad uit te trekken, maar dit kan al snel schade aan de kabel veroorzaken. Door het snoer van een elektrisch apparaat helemaal uit te rollen, zoals bij bijvoorbeeld een stofzuiger niet altijd wordt gedaan, heeft u beter inzicht in de kwaliteit van de kabels. De kabel kan beschadigd zijn op een plek die u niet ziet wanneer u het snoer opgerold laat. Dit geldt ook voor verlengsnoeren.

 

Let er bij het aanleggen van elektrische bedrading op dat de kans op beschadiging klein is. Als u de draden netjes wegwerkt achter een plint is dit een stuk veiliger dan de bedrading bedekken met bijvoorbeeld tapijt. Als u regelmatig over de snoeren heen loopt kan er schade ontstaan, waar u ook nog eens geen zicht op hebt. Ook bedrading onder de deur langs plaatsen of op plekken waar het erg vochtig is is geen goed idee.

 

Heeft u problemen met uw bedrading? Of wilt u geheel nieuwe bedrading aan laten leggen? Neem dan contact op met een elektricien in uw regio zoals deze elektricien in Amsterdam. Zij kunnen u helpen met al uw elektrotechniek. Ook voor een stroomstoring in Amsterdam kunt u bij ze terecht. 

 Over de Auteur

Wij zijn een elektriciteitsbedrijf met gecertificeerde elektriciens in dienst die een gedegen opleiding hebben gedaan en nog steeds bijleren. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo