FB pix Kosten Koper Berekenen - Artikelpost

Kosten Koper Berekenen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2070 | Aantal woorden: 381 | Datum: | 0 commentaar

 

Wanneer u een huis wilt kopen is het helaas onvermijdelijk dat u te maken krijgt met de kosten koper. Deze kosten zijn geen vast bedrag, maar een bedrag dat verandert naarmate u meer diensten afneemt en stijgt met de waarde van het huis dat u wilt kopen, het is zodoende geen abc’tje om de kosten koper te berekenen.

 

Het belangrijkste aspect van de kosten koper, k.k., is de overdrachtsbelasting. Deze belasting bedraagt in Nederland normaliter 6% maar is tot juli 2012 verlaagd naar 2%. Het betreft een belasting op de aankoopwaarde van het huis. Voor nieuwbouwwoningen is de koper geen overdrachtsbelasting verschuldigd maar een andere heffing die normaliter al in de prijs verwerkt is.

 

Naast de overdrachtsbelasting zijn de kosten van de makelaar een belangrijk onderdeel van de k.k. U hoeft natuurlijk geen makelaarskosten te maken wanneer u geen makelaar in de hand neemt. Sommigen vinden het echter toch een prettig idee dat een ervaren persoon de onderhandelingen voert en een bouwtechnische keuring verricht (dit is altijd een goed idee, ook wanneer u geen makelaar inschakelt). De makelaar kan betaald worden door middel van een percentage van de koopsom, een percentage van het verschil tussen de vraag en koopprijs of een vast courtage.

 

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het berekenen van de kosten koper ingewikkelder is dan gewoon 10% van de aankoopsom van het huis te nemen.  Wanneer u rekening houdt met de kosten van de notaris en eventuele kosten voor het afsluiten van een hypotheek, dan zult u bij een overdrachtsbelasting van 6% toch vaak rond een percentage van 10% van de aankoopprijs als kosten koper uitkomen.Over de Auteur

Ik schrijf artikelen voor deze website. Vaak zakelijk, maar soms ook werk of juridisch gerelateerd

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo