Kosten van een dakkapel - Artikel Post - Artikel Marketing

Kosten van een dakkapel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 544 | Aantal woorden: 475 | Datum: | 0 commentaar

Je kunt op twee manieren van een donkere zolder een lichtere kamer maken, dat kan enerzijds via een dakraam en anderzijds via een dakkapel. De kosten van een dakkapel zijn vele malen hoger, maar in tegenstelling tot een dakraam zorgt een dakkapel voor ruimtewinst. Voor het plaatsen van een dakraam ben je vaak niet meer dan € 1.000 kwijt, maar wat kost nu eigenlijk een dakkapel, het antwoord kan worden gevonden in dit artikel.

Type dakkapel

Eerst moet het type dakkapel worden bepaald. Als consument heb je vier keuzes, dat zijn de platdak dakkapel, de sleepdakkapel, de verlegde nokdakkapel en nokverhoging. Laten we beginnen met de platdak dakkapel, dit type dakkapel heeft de laagste kosten, namelijk € 1.250 per strekkende meter, dat is inclusief montage en 21% btw. Een platdak dakkapel kan worden uitgevoerd als houten of kunststof dakkapel en als polyester dakkapel. Houten en kunststof dakkapellen kunnen worden geleverd voor € 1.250 per strekkende meter, de kosten van een polyester dakkapel zijn op zijn minst 20% hoger.

Sleepdakkapellen zijn als houten en kunststof dakkapel leverbaar, dit type dakkapel kost 30% meer dan een de standaard platdak dakkapel en is bovendien altijd gebonden aan een vergunning. Sleepdakkapellen zijn te herkennen aan het schuine dak met dakpannen, dat overigens niet resulteert in meer ruimtewinst. Je zou kunnen zeggen dat een sleepdakkapel de luxe versie is van een platdak dakkapel. Een andere benaming voor sleepdakkapel is pannendak dakkapel.

Consumenten met een te lage zolder voor een platdak dakkapel of sleepdakkapel kunnen kiezen voor een dakkapel die de nok verhoogt. Er zijn twee soorten nokverhogende dakkapellen, de goedkopere verlegde nokdakkapel, waarbij slechts één gevelzijde wordt verhoogd en de nokverhoging, waarbij de hele zolderverdieping als het ware wordt gelift. Verlegde nokdakkapellen kosten 40% tot 50% meer dan platdak dakkapellen en nokverhogingen 70% tot 80% meer. Voor een nokverhogende dakkapel is logischerwijs een vergunning noodzakelijk.

Traditionele of prefab dakkapel

Dakkapel specialisten kunnen een dakkapel op twee manieren plaatsen, dat kan door de dakkapel ter plaatse op te bouwen of de dakkapel te prefabriceren en met een kraan op het dak te plaatsen. Doorgaans is een zogenaamde traditionele dakkapel 5% tot 10% goedkoper dan een prefab dakkapel. Bij beide manieren is de dakkapel binnen 1 dag geplaatst. Overigens kunnen polyester dakkapellen alleen als prefab dakkapel worden geplaatst.

Belangrijk

De genoemde kosten gelden alleen voor kale dakkapellen, dus dakkapellen zonder accessoires als rolluiken of kunststof kozijnen met beter isolatieglas en houtnerfstructuur. Er zullen altijd dakkapel specialisten zijn die lagere prijzen aanbieden, maar deze specialisten leveren niet de beste kwaliteit en veel garanties krijg je niet als consument.Over de Auteur

Als bron voor dit artikel heeft www.dakkapelopmaat.nl gediend, op deze website kunnen consumenten dakkapel specialisten gratis en vrijblijvend met elkaar vergelijken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo