FB pix Hoeveel kosten kozijnen? - Artikelpost

Hoeveel kosten kozijnen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3688 | Aantal woorden: 439 | Datum: | 0 commentaar

Helaas zijn de prijzen van kozijnen minder zwart-wit dan de prijzen van producten die je koopt in de supermarkt om de hoek. Kozijnen prijzen zijn afhankelijk van factoren als de materiaalsoort en de hoeveelheid draai- en draaikiepramen. Je zou de kozijnen kosten kunnen opdelen in aanschafkosten en onderhoudskosten, veel consumenten vergeten deze laatste kostenpost mee te bereken in de totale kostprijs met als gevolg nadelige consequenties, zoals verder in dit artikel is te lezen.

Kozijnen prijzen aluminium en stalen kozijnen

Het internet is zeer rijk aan websites met kozijnen prijzen, maar de vermelde prijzen zijn vaak onbruikbaar. Bijvoorbeeld, de kosten van een kunststof kozijn met één draaikiepraam worden genoemd, maar de afmetingen worden niet vermeld, hier heb je als websitebezoeker niet veel aan. Laten we voorop stellen dat kunststof kozijnen het goedkoopst zijn, zij kosten 15% minder dan houten kozijnen en 20% minder dan aluminium of stalen kozijnen, afgezien van de onderhoudskosten.

Kozijnen prijzen kunnen berekend worden op basis van een vierkante meter prijs. De aanschafprijs van kunststof kozijnen per vierkante meter bedraagt € 720, van houten kozijnen € 825 en van aluminium of stalen kozijnen € 865. Alle prijzen zijn inclusief HR++ glas, montagekosten en een redelijke marge voor de kozijnleverancier. Helaas is de gememoreerde methode minder geschikt voor hele grote kozijnen of een klein aantal kozijnen. Ter verduidelijking van de beschreven methode, kan in de volgende alinea een prijsberekening worden gevonden.

Onderhoudskosten kunststof en houten kozijnen

Je wilt een bestaand houten kozijn vervangen ten faveure van een aluminium kozijn en bent benieuwd naar de kosten. De afmetingen van het kozijn bedragen 1,8 bij 1,2 meter en het kozijn moet beschikken over één draaikiepraam. De aanschafkosten van het gewenste kozijn bedragen € 1.868,40, dat lijkt misschien veel, maar je moet niet vergeten dat de montagekosten en marge voor de kozijnleverancier als zijn meegerekend. Overigens kunnen de kosten van een draaikiepraam worden geraamd op € 100 tot € 150.

In 2008 heeft VKG de onderhoudskosten van verschillende kozijnen berekend over een periode van 30 jaar per vierkante meter. Het blijkt dat de onderhoudskosten van kunststof kozijnen € 120 bedraagt, van houten kozijnen € 570 en van aluminium of stalen kozijnen € 95. Houten kozijnen moet over een periode van 30 jaar namelijk tweemaal worden geschilderd en het hang- en sluitwerk moet net als bij kunststof en aluminium of stalen kozijnen worden gecontroleerd. Houten kozijnen zijn dus eigenlijk 40% prijziger dan kunststof kozijnen.Over de Auteur

Maurice is specialist op het gebied van dakkapellen en kozijnen. Naast diverse bouw gerelateerde websites, zoals dakkapel-maken.nl, dakkapel-prijzen-vergelijken.nl, dakkapelopmaat.nl en kozijnen-kosten.nl heeft hij ook een eigen website, genaamd www.e-quotations.nl.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo