FB pix Kweektent bij Greensell revolutionair - Artikelpost

Kweektent bij Greensell revolutionair

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1269 | Aantal woorden: 683 | Datum: | 0 commentaar

 

Woon je ergens waar het vaker regent dan de zon schijnt? Hou je van verse groenten en fruit of lekkere kruiden en mooie bloemen?
Overweeg dan eens of binnen kweken niet wat voor jou is.

Waarom zou je bij de lokale supermarkt de hoofdprijs betalen wanneer je, je eigen fantastische groentes, fruit en kruiden etc. ook zelf thuis kunt kweken.

De meeste mensen denken dat de "Binnentuin techniek" een relatief nieuw concept is, maar in feite bestaat het concept al sinds 1627.

Het werd voor het eerst gepubliceerd in een boek van Francis Bacon.

Aantal bekende termen/merken binnen de binnentuin techniek zijn :  Kweektent, Gavita Pro, Secret Jardin, Makita, Softbox, Phresh, Gold Label Voeding, Cli-mate, Davin, Verlichting, HPS, Ventilatoren.
Met veel onderzoek en testen, is de kweektent geëvolueerd tot iets wat echt de moeite waard is.

 

Dus wat is een binnentuin of kweektent? Het is een tent dat wordt gebruikt voor het kweken van planten, groentes, fruit,etc. binnen´s huis en ze zijn meestal zo ontworpen om zichzelf staand te houden en ze zijn klein genoeg om in een kast of in een klein hoekje van de kelder/zolder te plaatsen.

Zo zijn er volledig geautomatiseerde tenten waar u haast geen omkijken naar heeft. Of juist een tent waar u alles zelf moet doen, zo dat u zelf alles helemaal kan bijsturen zoals u het wenst.

Over het algemeen hebben ze een paar openingen, voor frisse lucht ventilatie en uitlaat opening om muffe warme en soms stinkende lucht te verwijderen. Sommige echte high-end systemen kunnen ook voorzien zijn van airconditioning om temperatuur te houden maar ook om meer CO2 terug in de tent te krijgen om de planten meer te stimuleren om te groeien.

Deze types van Kweektenten worden meestal gebruikt door mensen die niet genoeg ruimte voor een tuin hebben of ze wonen in een klein appartement en willen toch hun eigen verse groenten/fruit kweken.
Een kweektent kan het hele jaar door worden gebruikt, ongeacht wat voor weer het is, zelfs in hartje winter kun je nog wat zoete verse tomaten of aardbijen kweken.

 

Een goede kweek tent bevat de volgende apparatuur : verlichting, ventilatie, water toevoer systeem, airconditioning, geuren eliminator, en een temperatuurmonitor.
Dit zijn de essentiële componenten die nodig zijn voor het binnen kweken.
Binnen kweken kan je ook helpen om water te besparen, gemiddeld gebruikt een kweektent 1/20ste deel van wat een gemiddelde moestuin verbruikt.
Moestuinen zijn mooi en leuk om te koesteren, maar ze kunnen een negatieve effecten op de kwaliteit van je gekweekte goederen hebben denk bijvoorbeeld aan uitlaat gassen van langs rijdende auto’s, insecten plagenof overstroming door harde regen.

 

Over de Auteur

Geweldig eigen groenten en fruit kweken gewoon binnen in huis

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo