FB pix Laminaat leggen met tips - Artikelpost

Laminaat leggen met tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1250 | Aantal woorden: 549 | Datum: | 0 commentaar

Het leggen van laminaat is niet moeilijk als je maar weet wat je moet doen. Om het voor veel mensen makkelijker te maken hebben we een website gemaakt waar je kan lezen hoe je dit doet en met deze extra tips om het leggen van laminaat makkelijker te maken moet het iedereen lukken om laminaat te leggen zonder al te veel problemen.

Zelf laminaat leggen is iets wat niet heel moeilijk is en in principe kan iedereen het zelf doen. Laminaat is een goedkope en snelle manier om je woning een mooie look te geven. Laminaat is ook niet iets om voor te schamen en het is heel praktisch. Stel dat je een sigaret op een houten vloer laat vallen, je hebt dan kans dat dit voor problemen zorgt. Een sigaret laten vallen om een laminaat vloer is op zich niet problematisch. Daarnaast is een laminaat vloer vaak krasbestendig, vlamvertragend en loopt het makkelijk. 


Als je laminaat zelf gaat leggen wordt dit meestal op een soort van zwevende manier gelegd. Dat wil zeggen of met andere woorden dat het laminaat niet strak tegen de muur, er moet wat ruimte tussen het laminaat en de muur zitten. Stel dat deze ruimte er niet zit, dan kan de laminaatvloer later gaan bollen, wat zorgt voor een erg lelijke laminaat vloer. De ruimte die tussen de muur en het laminaat zit is ongeveer 1 tot 2 centimeter. Dit kun je als je laminaat legt doen met afstandblokjes. 


Let er ook op bij het leggen van laminaat dat je het laminaat 24 uur laat wennen aan de omgeven. Eventueel is 48 uur nog beter in sommige ruimtes. Dan kan het wennen aan de temperatuur en waarschijnlijk dat het in die tussentijd een beetje uitzet. Om laminaat te leggen heb je natuurlijk ook wat gereedschap nodig. Dit gereedschap hoeft niet heel duur te zijn. je kan het bijvoorbeeld ook huren bij een bouwmarkt of een lokale doe-het-zelf winkel. Wat je nodig hebt is bijvoorbeeld een hamer, een winkelhaak, een decoupeerzaag en meetinstrumenten. Met deze meetinstrumenten weer je later precies hoe lang je de laminaat stukken moet zagen. Pas wel op met de hamer, als je een harde hamer gebruikt, een soort van klauwhamer, bij het leggen van het laminaat dan kun je het laminaat beschadigen. Dat is toch iets wat je niet wilt. Wat je dan doet is een soort van rubberen hamer gebruiken, die sommige stratenmakers ook gebruiken. 


Voor de hoeken en tussenruimtes kun je plakplinten of strips gebruiken. Deze strips kun je ook in de bouwmarkten kopen. Let bij het laminaat leggen ook op de ondervloer. Het is belangrijk dat je een goede ondervloer hebt. Heb je geen goede ondervloer, dan heb je kans dat je schimmel krijgt onder de vloer of vocht problemen. Voorkom dat door voor een goede ondervloer te kiezen. Informeer bij een professional welke ondervloer je het best kunt gebruiken. 


 

Over de Auteur

Erik Ekdom is eigenaar van de website over laminaat leggen. Op deze website lees je allerlei tips over het leggen van laminaat.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo