Los zelf een verstopping op! - Artikelpost

Los zelf een verstopping op!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 406 | Aantal woorden: 388 | Datum: | 0 commentaar

Los zelf een verstopping op!

Het is handig om te weten hoe uw afvoerbuizen lopen en waar ze met elkaar verbonden zijn. Mocht er dan een verstopping zijn, dan kunt u deze snel lokaliseren. Maak bijvoorbeeld een plattegrondje en hang deze op een makkelijk bereikbare plek, zoals in de meterkast of bij de ketel. Door ook de diameters van de afvoerbuizen in deze plattegrond te verwerken, kunt u de rioleringsspecialist al veel informatie verschaffen en kan hij u al wat handige tips geven.

Wanneer u merkt dat er een verstopping in uw huis aanwezig is, lokaliseert u deze door van buiten naar de verstopping de weg van de afvoerbuizen te volgen. Het eerste testpunt is het punt waar alle afvoerbuizen naar het hoofdriool gaan en dus uw huis verlaten. Dit kan bijvoorbeeld de wc beneden zijn. Spoel deze een keertje door. Loopt het water in de wc al niet goed weg, dan zit de verstopping in het gedeelte buiten uw huis. Schakel dan een rioolreiniger in. Wanneer het water hier goed wegloopt zit de verstopping in elk geval in uw huis en niet in het rioleringsgedeelte buiten uw huis. Kijk nu welke afvoer vanaf buiten gezien als tweede aan de beurt is en hoe het water hier wegloopt. Herhaal deze handelingen, tot u op de verstopping stuit. Ontdekt u dat de verstopping in de afvoer zit van de wasmachine, de badkamer, de gootsteen of de schrobput, dan kunt u het proberen op te lossen met vloeibaar ontstoppingsmiddel. Ontstoppingskorrels hoeft u nooit te gebruiken, dit doet eerder kwaad dan goed. Om het vloeibaar ontstoppingsmiddel zo efficiënt mogelijk te gebruiken, moet u het zo dicht mogelijk bij de verstopping erin gieten. Hoe langer de route is die het middel moet afleggen, hoe minder effectief het middel gaat werken.

 

Mocht het met een vloeibaar ontstoppingsmiddel niet worden opgelost of heeft u andere problemen, neem dan contact op met onze rioleringsspecialisten in Oss.Over de Auteur

Problemen met uw riool? Neem contact op met onze specialisten in Oss. Zij helpen u bij elke verstopping!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[307 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo