Maak jouw rolluik elektrisch met een rolluikmotor - Artikel Post - Artikel Marketing

Maak jouw rolluik elektrisch met een rolluikmotor

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 152 | Aantal woorden: 792 | Datum: | 0 commentaar

Heb jij nog een rolluik die je handmatig moet bedienen? En ben je het ook zat om telkens weer opnieuw je rolluik met de hand te verstellen. Dat hoeft niet langer. Met behulp van een rolluikmotor, met een druk op de knop regel je de gehele bedienen. Superhandig tocht? Om je hierbij te helpen hebben wij voor alle doe het zelfvers een stappenplan geschreven. Lees dus snel verder!

Dit heb je allemaal nodig

Voor een handige doe het zelfvers als jezelf is het natuurlijk geen probleem om zelf aan de slag te gaan. Hieronder vind je een lijstje met alle benodigdheden die je nodig hebt voor jouw project.

Benodigheden:

 • Te beginnen met het belangrijkste onderdeel om jouw rolluik te automatiseren, je raadt het al de rolluikmotor. Deze motor schuif je namelijk in de as van jouw rolluik. Let op: koop wel een motor die past in de as van jouw rolluik.
 • Om de motor aan de as te koppelen heb je een adapter set nodig. Deze set bestaat uit twee onderdelen, een adapter en de meenemer. De adapter zorgt ervoor dat de as in beweging komt wanneer je de motor aanzet. Gebruik de adapter set die specifiek bedoeld is voor jouw rolluikmotor.
 • Laten we de as-steun niet vergeten. Deze zorgt ervoor dat de motor kop vast blijf zitten (blokkeert), terwijl de motor de as in beweging brengt.
 • Als laatste kies je voor een schakelaar of afstand. Ook hier is het belangrijk dat deze specifiek bedoeld zijn voor jouw rolluikmotor.
 • Heb je vragen over de benodigde onderdelen? Dan kan je er ook voor kiezen om bij specialisten op het gebied van rolluik onderdelen een complete set te kopen. Zo ben je verzekerd van de passende onderdelen om jouw rolluik te automatiseren.

Het bevestigen van jouw rolluikmotor

Heb je alle benodigdheden in huis? Dan ben je helemaal klaar om te beginnen. Samengaan we stap voor stap aan de slag. Aan het einde kan je met gemak jouw rolluik elektrisch bedienen.

Volg de volgende 6 stappen:

 1. Voordat je aan de slag gaat is het handig om eerst de as van je rolluik los te maken.
 2. Als je toch bezig bent kan je gelijk de nieuwe as aan de muur bevestigen. Plaats daarna de as op de grond of tafel, zo heb je alle ruimte om verder te gaan met de volgende stappen.
 3. De band op-roller bevindt zich aan de kant waar je jouw rolluikmotor gaat inbouwen. Deze is gemakkelijk te verwijderen door het schroefje los te draaien. Heb je een indruk systeem? Dan spreekt het verwijderen van de band op-roller voor zichzelf. Aan de binnen kant van de as bevindt zicht de as-prop. Normaal gesproken zit deze vastgekoppeld aan de meur met behulp van de as-houder. Deze hoef je niet te verwijderen.
 4. Haal dan je rolluikmotor en adapter set tevoorschijn. Het adapterstuk schrijf over de geleider (de motor) heen. Duw de geleider helemaal door naar achteren om deze vast te klikken.
 5. De meenemer maak je vast aan de voorkant van de rolluikmotor. Ook deze klik je helemaal vast. Je kan er ook voorkiezen om de meenemer te blokkeren met een blokkeerring.
 6. Heb je de bovenste vijf stappen allemaal gevolgd? Dan kan je de motor in de as schuiven, duw de motor helemaal door naar achteren tot dat deze er helemaal inzit. Heb je de motor in de as geplaatst? Plaats dan de as terug in jouw rolluik. Wil je toch liever een instructie filmpje bekijken? Geen probleem, klik hier om te zien hoe wij een rolluikmotor plaatsen.

De Rolluikspecialist

Op zoek naar een rolluikmotor? Bekijk vandaag het assortiment van Shadowparts. Met al meer dan 30 jaar ervaring is Shadowparts de specialist op het gebied van rolluiken en zonwering. Ze weten als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om de juiste rolluik onderdelen te vinden. Daarom biedt Shadowparts een ruim assortiment aan onderdelen voor elk systeem. Of je nu op zoek bent naar een rolluikmotor, of een bandopwinder hier vind je het zeker.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[242 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo