Maak van jouw vlonder een meesterwerk! - Artikelpost

Maak van jouw vlonder een meesterwerk!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 172 | Aantal woorden: 1204 | Datum: | 0 commentaar

Is het jouw plan om een vlonder jouw tuin te doen sieren? Van harte gefeliciteerd met deze briljante beslissing! Lees vooral onze tips door om de constructie geheel te doen slagen. Wat nou gras? Hoezo tegels? Hout, dát is waarmee je een terras samenstelt! Een natuurlijk ogend oppervlak met een klassieke en gezellige uitstraling, wie wil dat nou niet? Gelukkig hebben wij van Wovar een aantal handige tips voor je uiteengezet waarmee we je uit de doeken doen hoe je de opbouw van je terras eenvoudig uit kunt voeren.

Meten

Ja klopt, dat is weten! Bereken zorgvuldig de gewenste lengte en breedte van je vlonder, zodat de jongens en meiden van je plaatselijke bouwmarkt je planken op maat kunnen zagen. En kies je wel aldaar de kleur van het hout uit, in plaats van online of in een catalogus? De tinten uit deze bronnen komen namelijk lang niet altijd overeen met de werkelijkheid, wat teleurstellingen in de hand kan werken.

Ruimte

Planken krimpen en zetten uiteen wanneer zich extreme temperaturen voordoen. Daarom is het van groot belang dat je een vaste afstand van tussen de zes en acht millimeter tussen de houten onderdelen hanteert.

Ondergrond

De opbouw van je vlonder op een hellend oppervlak voorkomt dat de grond te drassig wordt, waardoor de constructie wegzakt. Drainage onder het hout aanleggen kan ook helpen. En met worteldoek voorkom je dat er onkruid tussen de planken door schiet.

Onderbalken

Laat je door de experts van je bouwmarkt uitvoerig informeren over het aantal onderbalken dat je nodig hebt voor je vlonder. Dit is naast de omvang van het oppervlak afhankelijk van de gebruikte houtsoort. Plaats de balken op gelijke hoogte. Zet ze bovendien goed vast zodat ze absoluut niet kunnen bewegen!

Eerste plank

Leg de eerste plank haaks en volledig recht aan, om als voorbeeld te dienen voor de rest. Plaats je er ééntje scheef, dan zal dat ook voor de volgende latten gelden. Wanneer je zeker bent van een rechte eerste plank, leg je die vast met die goeie ouwe Wovar vlonderschroeven.

Volgende planken

Kun je je nog herinneren dat we het hadden over een vaste afstand tussen alle houten onderdelen? Met t-stukjes die precies zo breed zijn krijg je dat gemakkelijk voor elkaar. Plaats ze tussen de planken om ze volop de ruimte te geven om uit te zetten en te krimpen.

Laatste plank

Nadat de laatste plank is gelegd en de hele constructie er goed geordend uitziet, zet je deze lat ook vast. In wezen is het geheel nu af; alleen de afwerking rest nog.

Randen

Je terras hoort aanzien te inspireren. Werk daarom die lelijke onderkant weg met rechtopstaande randen die je van overgebleven - of speciaal hiervoor aangeschafte - planken kunt maken. Ook hier is die aste tussenruimte weer van groot belang.

Klaar!

Neem nu de tijd om je terras in jouw stijl in te richten en aan de wereld te presenteren! Nou ja, aan iedereen die bij je op bezoek komt, dan. Geniet van de vruchten die je harde werk heeft afgeworpen!
Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Wovar!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[304 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo