FB pix Mag ik alles opstoken in mijn openhaard? - Artikelpost

Mag ik alles opstoken in mijn openhaard?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 378 | Aantal woorden: 714 | Datum: | 0 commentaar

Mensen die een eigen open haard of een houtkachel in huis hebben, hebben nogal eens de neiging om elk soort hout wat voorhanden is op te stoken. De vraag is echter of dit wel verstandig is en, sterker nog, of dit überhaupt wel mag. Zijn alle houtsoorten en houtvarianten geschikt om op te branden? Of kun je beter haardhout kopen bij Golden Flame Alkmaar of bij een andere houtexpert? Lees snel verder en ontdek welk type hout het beste is om in jouw open haard te gebruiken. Zodat je efficiënt, voordelig en natuurlijk ook veilig je woning of je bedrijf kunt verwarmen!

Te vochtig hout of hout waar houtresten opzitten? Laat staan!
Er zijn twee houtsoorten die je absoluut niet moet gebruiken als je binnen, in je open haard of met je houtkachel, met hout gaat stoken: hout dat te nat is en brandhout waar verfresten op zitten. Kies je voor haardhout kopen bij Golden Flame Alkmaar, dan weet je zeker dat je op deze vlakken goed zit. Te nat hout is hout dat een vochtigheidspercentage heeft die boven de 20 procent ligt. Dit hout brandt niet efficiënt, levert minder warmte op en kost je de facto meer geld. Nog kwalijker is het als je thuis of op kantoor met gebruikt hout gaat stoken waar verfresten of impregneermiddelen in zitten. Tijdens het verbrandingsproces kunnen bij dit soort hout chemische en gevaarlijke stoffen vrijkomen, die schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit hout leidt ook tot meer roetaanslag en troep in je houtkachel of haard. Wil je jezelf en anderen om je heen niet in gevaar brengen en schoon stoken? Kies dan voor betrouwbaar haardhout kopen bij Golden Flame Alkmaar. Dan heb je de garantie dat er veilig gestookt kan worden, altijd en overal!

Berkenhout, eikenhout of elzenhout? Wat kies jij?

 

Naast de keuze voor onbewerkt hout dat goed is gedroogd, is het zaak om te letten op de specifieke houtsoort die je in de haardkachel stopt. Zo brand berkenhout lekker lang en geeft dit hout een mooi vlammenspel. Eikenhout brandt nog langer, maar heeft wel een langere droogtijd nodig. Eikenhout levert een rustig vlammenspel op met fraaie gloeiende houtskooltjes. Wil je een vuurtje dat goed en snel brandt en veel warmte oplevert? Dan is elzenhout een prima optie!


Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo