Mantelzorg naast je baan - Artikel Post - Artikel Marketing

Mantelzorg naast je baan

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 263 | Aantal woorden: 693 | Datum: | 0 commentaar

Als een vriend of familielid ziek wordt, wil je het liefst dat deze zo gelukkig mogelijk blijft. Dit kan vaak door zelf voor deze persoon te gaan zorgen. Zo krijgt de persoon zorg van iemand waar hij of zij bekend mee is en veel om geeft. Dit wordt vaak als fijner ervaren dan dat de zorg wordt overgedragen aan een vreemde verpleegster. Voor de mantelzorger kan het een hele dankbare taak zijn, maar ook een hele zware. Daarom is het belangrijk dat het de mantelzorger zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Maar hoe kan dit worden gedaan? Bijvoorbeeld door een mantelzorgwoning van Thuis aan Huis.

Thuis aan Huis

Bij Thuis aan Huis kun je worden ondersteund in het hele proces van een mantelzorgwoning. Dit wil zeggen dat er aandacht wordt besteed aan het op maat maken van de woning, maar er wordt zelfs hulp verleend wanneer de woning niet meer in gebruik is. De woning kan dan worden verhuurd of verkocht. Een mantelzorgwoning is eigenlijk een woning die wordt geplaatst in de omgeving van de mantelzorger. Deze complete woning kan dus tijdelijk naast het huis van de mantelzorger worden geplaatst.

Voordelen van een mantelzorgwoning

Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan veel voordelen hebben voor zowel de mantelzorger als degene die zorg nodig heeft. Het wordt de mantelzorger namelijk iets gemakkelijker gemaakt. Veel mantelzorgers hebben namelijk een betaalde baan naast de mantelzorg. Dan is het fijn dat ze na het werk niet meer hoeven te reizen naar hun dierbare. Ze kunnen gewoon naar huis gaan en kunnen daar makkelijk langsgaan bij hun dierbare. Voor de persoon die zorg nodig heeft, is het weer fijn dat hij of zij toch min of meer zelfstandig in een woning kan blijven wonen. De privacy van zowel de mantelzorger als de persoon die zorg nodig heeft, blijft gewaarborgd. En toch scheelt het een heleboel reistijd voor de mantelzorger, op deze manier wordt deze ontlast. Andere voordelen van een mantelzorgwoning zijn dat deze op maat kan worden gemaakt, het voorzieningsniveau kan helemaal naar wens worden aangepast. Ook heeft een mantelzorgwoning vaak extra brede deuren nodig en mogen er geen drempels in de woning aanwezig zijn. Dit is allemaal mogelijk, dus met een rolstoel is het ook geen probleem om in te trekken in een mantelzorgwoning. Verder kan Thuis aan Huis je in het hele proces bijstaan.Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[115 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[61 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo