Matrassen uit schuim
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: matraslattenbodem | Via Artikel Post
Gezien: 738 |
Aantal woorden: 679 |
Datum: Thu, 6 Mar 2014 |
0 commentaar
Welke soorten bestaan er in schuimmatrassen?
- Polyether matrassen
- Koudschuim matrassen
- Traagschuim of Visco matrassen
- Latex matrassen
1. Polyether matras
Een polyether matras kan je bestempelen als de goedkoopste matras op de markt. Doordat er gebruik gemaakt wordt van Polyetherschuim is deze matras niet zo veerkrachtig. Waar je op moet letten is de SG van de polyether matras. Hoe hoger de SG-waarde hoe steviger het schuim. Dus SG-20 is een heel zachte matras. SG50 is dan al veel steviger.
Maar polyether zal nooit de perfekte positie voor uw lichaam aannemen. Deze matrassen zijn eigenlijk niet geschikt voor dagelijks gebruik (dit natuurlijk enkel als u een goede rusthouding verkiest). Een ander nadeel van een polyether matras is ook dat ze vrij snel een put vormen. Hier is het wel zo dat hoe hoger de SG hoe langer het duurt voor de kuilvorming ontstaat.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een polyether matras helemaal niet gebruikt mag worden. Veel gebruikte toepassingen zijn oa logeerbedden en kindermatrassen. U heeft voor weinig geld een volwaardig matras dat niet constant gebruikt wordt en hierdoor ook een langere levensduur heeft. Kinderen hebben weinig gewicht in de schaal en zullen daardoor ook de negatieve eigenschappen van polyethermatrassen niet voelen.
voorbeelden van polyether matrassen
2. Koudschuim matras
Koudschuim, ook wel High Resilience schuim genoemd, wordt ook gemaakt van polyurethaan. Dit soort matras heeft een open celstructuur, waardoor de veerkracht van het materiaal toeneemt. De veerkracht van een koudschuim matras is beter dan bij een polyethermatras. Koudschuim matrassen ademen ook veel beter. Hierdoor is de vochtverwerking beter en zal ze ook niet zo warm aanvoelen. Ook de kuilvorming zal hierdoor veel minder zijn. De koudschuim matras heeft ook een hele goede veerkracht. Bij dit matras zie je altijd HR (Hig Resiliance/Hoge veerkracht) staan. Hoe hoger de HR, hoe hoger de puntelasticiteit. Vele koudschuim matrassen worden ingesneden (groeven in gemaakt) zodat ze een 5 of 7 zone ondersteuning krijgen.
voorbeelden van koudschuim matrassen
3. Traagschuim matras
Traagschuim (ook visco genoemd) is ontwikkeld door de NASA. Het is een schuim met een heel hoge puntelasticiteit. Dit visco-elastisch schuim heeft een belangrijke eigenschap om niet direct terug naar de oorspronkelijke vorm terug te keren. Dit werkt dus zeer drukverlagend. Daarom worden dit soort matrassen ook veel gebruikt bij mensen die lang het moeten houden.
Traagschuim veranderd ook van zachtheid (temperatuurgevoelig). In het begin is dit koud maar het zal zich aanpassen op de plaatsen waar u ligt en daardoor zich volledig aanpassen aan uw lichaam.
voorbeelden van traagschuim matrassen
4. Latex matras
Dit type matras hoort ook tot de volschuimmatrassen. De kern van dit soort matras is van latex, veelal natuurlatex of natuurrubber en in een enkel geval synthetische latex. Vaak is het een combinatie.
De kwaliteit is afhankelijk van de gebruikte percentages natuurrubber en synthetisch rubber.
Latex heeft een hogere puntelasticiteit dan koudschuim, maar wel een mindere vochtregulatie. Een latex matras zal dus iets warmer aanvoelen. Dit kan wel gecompenseerd worden door een goed verluchtende bodem te gebruiken.
De prijs kan iets duurder zijn, vermits er een natuurprodukt gebruikt wordt, maar daarentegen is het ook zo dat een latex matras al van nature uit anti huisstofmijt is
voorbeelden van latex matrassen
Over de Auteur
matras-lattenbodem.be, hoge belgische kwaliteits matrassen, lattenbodems en boxsprings aan de scherpste prijzen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen