Meerdere kinderen op 1 kamer laten slapen? Goed idee! - Artikelpost

Meerdere kinderen op 1 kamer laten slapen? Goed idee!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 219 | Aantal woorden: 634 | Datum: | 0 commentaar

Staat er binnenkort gezinsuitbreiding op de planning of heb je simpelweg een extra ruimte nodig voor werk of hobbyen? Dan overweeg je wellicht om je kinderen op één kamer te laten slapen. Maar is dit wel zo’n goed idee? En waar moet je aan denken wanneer je je kinderen op één kamer laat slapen? In dit artikel geven we enkele tips voor een goede nachtrust en zetten we de voordelen van samen slapen op een rijtje.

Kies samen goede bedden uit

Zijn je kinderen al op een leeftijd waarbij ze zelf kunnen meehelpen bij het inrichten van hun slaapkamer? Laat ze dan zeker helpen. Ga gezamenlijk naar een beddenspeciaalzaak en kies voor een bed wat bij hun past. Wellicht vinden ze het prettig om in een stapelbed te slapen of geven ze de voorkeur aan aparte bedjes. Er zijn ook ouders die ervoor kiezen om een tweepersoonsbed aan te schaffen. Met een heerlijk comfortabel matras 140x 200 kunnen ze prinsheerlijk naast elkaar slapen. Dit is vooral een fijn idee voor kinderen die het al gewend zijn om samen met de ouders of hun broers en zussen te slapen.

Schaf je een tweepersoonsbed aan? Bedenk dan wel dat er ruzie kan ontstaan wanneer er slechts van één dekbed gebruik wordt gemaakt. Dit zal je zelf vast ook wel herkennen in de slaapkamer met je partner. Kies daarom bij voorkeur voor losse dekbedden kopen bij weidswonenenslapen.nl.

Besteed aandacht aan het individu

Vaak wordt in een gezamenlijke kamer vergeten om aan ieder kind aandacht te besteden. Je kiest voor een inrichting of kleur die bij één van de kinderen past, terwijl het andere kind hier misschien helemaal niet achter zal staan. Het is zeker lastig om aan alle wensen te voldoen, maar het is wel belangrijk om aandacht te besteden aan ieder kind. Maak bijvoorbeeld een hoekje voor elk kind om zijn of haar hobby’s, favoriete kleuren of tekenfilmfiguren te showen. Zo hebben ze allebei het idee dat de kamer echt van hun is. 

Voordelen van meerdere kinderen op één kamer

Maar waarom zou je mindere kinderen op één kamer laten slapen? Uit onderzoek blijkt dat het heel veel voordelen kan hebben. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Je bespaart ontzettend veel ruimte. Hierdoor kun je eventueel wat extra ruimte in huis gebruiken voor gezinsuitbreiding en het creëren van een hobby- of werkkamer. 
  • Uit onderzoek van verschillende kinderpsychologen blijkt dat samen op één kamer slapen ontzettend goed is voor de band van broers en/of zussen. Bovendien leren ze compromissen te sluiten en hun eigen ruzies en problemen op te lossen. Hier hebben zowel zij als jullie als ouders in de toekomst heel veel profijt van. 
  • Kinderen die samen slapen, slapen over het algemeen ook veel vaster. Ze zijn gewend aan verschillende geluiden en zullen hierdoor niet zo snel door elkaar of extern geluid wakker gemaakt worden. 
  • Veel kinderen vinden het juist alleen maar heel gezellig om samen te slapen. Ze voelen zich minder angstig en trekken veel meer aan elkaar op. Bovendien geldt: hoe jonger ze zijn als ze op één kamer gaan slapen, hoe leuker en normaler ze het gaan vinden.


Over de Auteur

n.v.t.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo