De wasmachine stinkt, help! - Artikel Post - Artikel Marketing

De wasmachine stinkt, help!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 443 | Aantal woorden: 676 | Datum: | 0 commentaar

Stinkende wasmachine

Verschrikkelijk, de wasmachine stinkt. Dan kunt u wassen wat u wilt, maar de was gaat dan ook stinken, wasbeurt na wasbeurt. Het goede nieuws is, ook al zult u wellicht wel die neiging voelen: u hoeft de wasmachine niet aan straat te zetten en met een moker te bewerken. Sterker: met een grondige reinigingsbeurt is hij waarschijnlijk weer in staat honderden nieuwe wasbeurten zonder één verdacht geurtje te verrichten.

En het scheelt ook meteen op de plek waar uw wasmachine staat, want meestal verspreidt hij daar ook een nare geur. Laten we toegeven: dat wil toch niemand?

Om de wasmachine grondig te reinigen en van alle vervelende geurtjes af te komen, kunt u het beste de onderstaande stappen volgen. Hieronder zetten we onze tips op een rijtje om uw wasmachine weer helemaal geurvrij te krijgen.

HG Onderhoudsmonteur

Onze allerbeste ervaringen zijn sowieso met het gebruik van een kwalitatief reinigingsproduct. De allerbeste die wij zelf ooit gebruikt hebben en daarmee onze persoonlijke favoriet is de HG Onderhoudsmonteur. Met deze Onderhoudsmonteur, zoals de naam al suggereert, kunt u een grondig onderhoud aan uw apparaten plegen. Het helpt wasmachines, maar ook vaatwassers, grondig schoongemaakt en ontkalkt. Ook helpt dit product om veel andere problemen met uw wasmachine te voorkomen.

Schimmel en restjes

Op welke plekken in uw wasmachine is de grootste kans op stank en schimmel? Dat zijn de plaatsen waar u echt grondig de boel moet reinigen. In de meeste gevallen is daarna uw machine alweer stankvrij. We zetten de drie belangrijkste plekken op een rijtje hieronder:

  • Zeepbakje: De zeepbakjes van wasmachine zijn vrij makkelijk uit het apparaat te halen. Laat het zeepbakje een beetje weken in warm water, en gebruik een borstel om de schimmel en zeepresten weg te schrobben.

  • Water jets: Water en wasverzachter wordt door de wasmachine aan uw waso toegevoegd vanuit het wasverzachter-bakje. Is er schimmel ontstaan bij het bakje voor de zeep, dan zal het zich meestal ook uitgebreid hebben naar de water jets die hiervoor zorgen. Om er zeker van te zijn dat deze schimmelvrij zijn, gebruik warm water met daarin een goed reinigingsproduct opgelost. Doe dit in een spuitfles en spuit daarmee de jets grondig schoon. Borstel daarna deze nog eens grondig af met een borstel met lange steel.

  • Deurrubber: Dit vergeten de meeste mensen, dus zorg dat het u niet overkomt: reinig het rubber van de deur van uw wasmachine. Hier hopen zich ook vuilresten en schimmels op als de rest van uw machine last heeft. Gebruik hiervoor hetzelfde warme mengsel als voor de water jets, in een spuitflesje. Spray de vloeistof tussen de vouwen. Schrob daarna met een spons of borstel alles echt stevig schoon.

Zeepbakje terugplaatsen

Als al deze handelingen verricht zijn is het veilig om het zeepbakje terug in de wasmachine te plaatsen. Voor de zekerheid kan het goed zijn om eventuele resterende spray in het spuitflesje nog eens over het zeepbakje te sprenkelen. Plaats dan het bakje terug en draai een warme wasbeurt zonder was met de wasmachine. Bij deze wasbeurt krijgt de wasmachine nog één extra stevige doorspoeling en zullen echt alle laatste restjes die voor de stank zorgen, verwijderd zijn.

Aanvullende tips om uw wasmachine stevig te reinigen vindt u terug op onze speciale pagina over dit onderwerp: "Mijn wasmachine stinkt" in onze sectie over reparatie en onderhoud van wasmachines. Veel succes!Over de Auteur

Onderdelenwinkel.nl is de grootste en compleetste webshop voor alle onderdelen voor uw wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat, stofzuiger, koelkast of wasdroger. We leveren u snel en voordelig alle benodigde onderdelen voor uw huishoudelijke apparatuur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[119 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[111 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo